Mártogatósok, szószok, krémek

Egyszerűparadicsomszósz

Egyszerű paradicsomszósz
egyszeru-paradicsomszosz

Hozzávalók
1
hámozott paradicsom
140 ml
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
12 gerezd
fokhagyma
bors
2 ek
kristálycukor
1 csokor
bazsalikom

Elkészítés
  1. Az egyszerű paradicsomszósz elkészítéséhez a paradicsomok tetejét bevágjuk x alakban, és forró vízben leforrázzuk 5-6 perc alatt.

  2. Kiszedjük a paradicsomokat jeges vízbe, majd lefejtjük a héját. A paradicsomok forrázása és hámozása kihagyható, de akkor érdemes leszűrni a szószt, amikor elkészült.

  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és beledobjuk a durvára vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd alaposan lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral és 2-3 perc alatt karamellizáljuk.

  4. Mikor kicsit megbarnult a hagyma, beleszórjuk a durvára vágott bazsalikomot, elkeverjük, és mehetnek bele a meghámozott paradicsomok.

  5. 5 perc alatt összerottyantjuk, majd lehúzzuk a lángról és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

www.streetkitchen.hu

Pikk-pakk pariszósz. Pereghet pizzára, pasztára. Príma paradicsomos pompa.

pictogram

Vegán

Az egyszerű paradicsomszósz egy igazi konyhai alapdarab, amit érdemes mindig kéznél tartani. Legyen szó tésztáról, pizzáról vagy akár egy gyors mártogatósról, ez a szósz minden ételt feldob. Friss paradicsomból készítve nemcsak ízletes, de egészséges is, és pillanatok alatt elkészíthető. Ha egyszer kipróbálod, garantáltan mindig lesz belőle egy adag a hűtődben!

Hozzávalók

2 liter szószhoz
1
hámozott paradicsom
140 ml
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
12 gerezd
fokhagyma
bors
2 ek
kristálycukor
1 csokor
bazsalikom

Elkészítés

  1. Az egyszerű paradicsomszósz elkészítéséhez a paradicsomok tetejét bevágjuk x alakban, és forró vízben leforrázzuk 5-6 perc alatt.

  2. Kiszedjük a paradicsomokat jeges vízbe, majd lefejtjük a héját. A paradicsomok forrázása és hámozása kihagyható, de akkor érdemes leszűrni a szószt, amikor elkészült.

  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és beledobjuk a durvára vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd alaposan lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral és 2-3 perc alatt karamellizáljuk.

  4. Mikor kicsit megbarnult a hagyma, beleszórjuk a durvára vágott bazsalikomot, elkeverjük, és mehetnek bele a meghámozott paradicsomok.

  5. 5 perc alatt összerottyantjuk, majd lehúzzuk a lángról és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

egyszerű-paradicsomszosz
Egyszerű paradicsomszósz (Fotó: Street Kitchen)

Tökéletes alapja lehet egy gyors tésztavacsorának, de akár pizzaszószként vagy mártogatósként is megállja a helyét. Ha nagyobb adagot készítesz, nyugodtan fagyaszd le a maradékot, így bármikor előkaphatod, amikor csak szükséged van rá.

Az egyszerű paradicsomszósz azok közé az alapkészítmények közé tartozik, amely receptek birtokában megkönnyítheted az életedet a konyhában. Természetesen, bőven van még olyan alapreceptünk, ami ebbe a kategóriába esik, szóval már most szólunk, hogy ne habozz, mentsd el őket, mert tuti, hogy szükséged lesz még rájuk!

Hamburgerbuci házilag

Pirított hagyma házilag

Tortillalap alaprecept

Ha tetszett az Egyszerű paradicsomszósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept