Húsételek

Empanada,atökéletesszilveszeripartykaja

Empanada, a tökéletes szilveszeri partykaja

Hozzávalók
A tésztához 
0.5 kg
liszt
2 dl
langyos víz
1 dl
olívaolaj
1 tk
1 tk
édes fűszerpaprika
1 tk
száraz élesztő
1 db
tojás az empanadas megkenéséhez
A húsos töltelékhez
0.5 dl
étolaj
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
0.5 kg
darált marhahús
1 tk
római kömény
1 tk
pirospaprika
1 db
rúd fahéj
kevés frissen reszelt szerecsendió
200 - 300 g
konzerv hámozott paradicsom
2 dl
száraz vörösbor
bors

Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk,  hozzáadjuk a sót, a paprikát és a porélesztőt. Jön hozzá a langyos víz és az olaj is. Konyhai robotgéppel, vagy ha jó kondiban vagyunk, akkor kézzel addig dagasztjuk, míg szép ruganyos, gyúrható tésztává válik.  Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: Egy közepes lábosban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a finomra vágott hagymát és a vékony szeletekre vágott  fokhagymával aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, magas lángon ezt is lepirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre. A húshoz adjuk a fűszereket, a paradicsomot és a bort, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 1 órán át pároljuk, amíg a ragunk jól besűrűsödik.
img_0105.jpg
A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Kb. 14 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle és megtöltjük 1-1 evőkanálnyi töltelékkel. A korongok szélét egy vizes ecsettel bekenjük és egymásra hajtjuk - széleit összetapasztjuk. Az így összehajtott zsebeket villával félkörívben lenyomkodjuk, majd megkenjük vízzel kikevert tojással. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
img_0107.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy olyan cuccról van szó, amit legalább annyira poén megcsinálni, mint utána villogni vele a vendégek előtt a szilveszteri partiban. Nem is beszélve az ízéről: képzeljetek el egy kis olívaolajjal és pirospaprikával felturbózott omlós tésztatáskát, ami meg van töltve egy brutttális marharaguval. Szimpi, mi?

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához 
0.5 kg
liszt
2 dl
langyos víz
1 dl
olívaolaj
1 tk
1 tk
édes fűszerpaprika
1 tk
száraz élesztő
1 db
tojás az empanadas megkenéséhez
A húsos töltelékhez
0.5 dl
étolaj
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
0.5 kg
darált marhahús
1 tk
római kömény
1 tk
pirospaprika
1 db
rúd fahéj
kevés frissen reszelt szerecsendió
200 - 300 g
konzerv hámozott paradicsom
2 dl
száraz vörösbor
bors
A lisztet egy tálba szitáljuk,  hozzáadjuk a sót, a paprikát és a porélesztőt. Jön hozzá a langyos víz és az olaj is. Konyhai robotgéppel, vagy ha jó kondiban vagyunk, akkor kézzel addig dagasztjuk, míg szép ruganyos, gyúrható tésztává válik.  Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: Egy közepes lábosban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a finomra vágott hagymát és a vékony szeletekre vágott  fokhagymával aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, magas lángon ezt is lepirítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesen erősre. A húshoz adjuk a fűszereket, a paradicsomot és a bort, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 1 órán át pároljuk, amíg a ragunk jól besűrűsödik.
img_0105.jpg
A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Kb. 14 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle és megtöltjük 1-1 evőkanálnyi töltelékkel. A korongok szélét egy vizes ecsettel bekenjük és egymásra hajtjuk - széleit összetapasztjuk. Az így összehajtott zsebeket villával félkörívben lenyomkodjuk, majd megkenjük vízzel kikevert tojással. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
img_0107.jpg

Ha tetszett az Empanada, a tökéletes szilveszeri partykaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept