Fagyik

Eperfagyiházilag

Eperfagyi házilag
Eperfagyi házilag elkészítve

Hozzávalók
120 g
krémsajt
100 g
kristálycukor
400 ml
cukrozatlan sűrített tej
300 g
eper
(fagyasztott is lehet)

Elkészítés
  1. A krémsajtot, a cukrot, a sűrített tejet és az epreket egy tálba rakjuk, botmixerrel alaposan letumixoljuk és lefedve 1 órára hűtőbe rakjuk. 

  2. Ha van fagyigépünk, amit előre befagyasztottunk, akkor abban készítjük el a 4 hozzávalós fagyit. Amennyiben nincs fagyigépünk, egy tálba öntjük az alapot és berakjuk a fagyasztóba. Kb. 1-1,5 óránként robotgéppel vagy egy kézi habverővel átkeverjük, hogy összetörjük a kialakulóban lévő jégkristályokat, így krémesebbé téve a fagyit.

Extra tipp: Ha több órája vagy napja tároljuk a fagyasztóban az eperfagyit, akkor felhasználás előtt kb. 20 perccel rakjuk át a hűtőbe, hogy egy kicsit felengedjen és könnyebb legyen adagolni.


www.streetkitchen.hu

Akár van otthon fagyigéped, akár nincs, egy nagyon szuper, pár hozzávalós eperfagyit simán tudsz készíteni a családnak. Figyelem, frissen elkészítve a legtutibb!

Az eperszezon rövid, de velős: nagyjából májusban indul be, és ha szerencsénk van, kitart június közepéig. Ilyenkor kell kihasználni minden pillanatát – frissen enni, lekvárt főzni, sütibe tenni, és persze fagyit gyártani belőle. Ilyen például az eperfagyi házilag, aminek most megmutatjuk a receptjét.

Hozzávalók

15 gombóchoz
120 g
krémsajt
100 g
kristálycukor
400 ml
cukrozatlan sűrített tej
300 g
eper
(fagyasztott is lehet)

Elkészítés

  1. A krémsajtot, a cukrot, a sűrített tejet és az epreket egy tálba rakjuk, botmixerrel alaposan letumixoljuk és lefedve 1 órára hűtőbe rakjuk. 

  2. Ha van fagyigépünk, amit előre befagyasztottunk, akkor abban készítjük el a 4 hozzávalós fagyit. Amennyiben nincs fagyigépünk, egy tálba öntjük az alapot és berakjuk a fagyasztóba. Kb. 1-1,5 óránként robotgéppel vagy egy kézi habverővel átkeverjük, hogy összetörjük a kialakulóban lévő jégkristályokat, így krémesebbé téve a fagyit.

Extra tipp: Ha több órája vagy napja tároljuk a fagyasztóban az eperfagyit, akkor felhasználás előtt kb. 20 perccel rakjuk át a hűtőbe, hogy egy kicsit felengedjen és könnyebb legyen adagolni.


Eperfagyi házilag elkészítve
Eperfagyi házilag (Fotó: Street Kitchen)

Egy kevés citromlé vagy vanília mehet bele, hogy még jobban kihozza az eper ízét. Ha pedig extrázni akarod, dobhatsz bele csokidarabokat, bazsalikomot vagy egy kis balzsamecetet – komolyan, működik. Tárolás? Fagyasztóban 1-2 hétig simán elvan, de úgyis elfogy előbb.

Ha már megy az eperfagyi házilag elkészítve, akkor mutatunk még több jeges finomságot!

Kekszes sóskaramell fagyi

Cseresznyés-banános jégkrém

Málnás görögjoghurt-fagyi

Ha tetszett az Eperfagyi házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept