Megúszós sütik

Epres-bazsalikomosgalette

Epres-bazsalikomos galette

Hozzávalók
20 dkg
finomliszt
1 ek
tejföl
1 nagy csipet
2 ek
hideg víz
10 dkg
hideg vaj
50 dkg
eper
2 ek
barna cukor + a szóráshoz
0.5 db
citrom leve
bazsalikom tépkedve
1 ek
keményítő
1 db
tojás
mandula szeletek

Elkészítés
Keverőtálba tesszük a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, és hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. A keményítőt a cukorral és a citromlével az eperhez keverjük. A tésztát kinyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit, a videóban látott módon. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barna cukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

Igen nagy népszerűségnek örvend már évek óta, ez a francia pite. Tulajdonképpen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Az eper szezon közeledtével, pedig mivel mással pakolhattuk volna tele, mint egy jó nagy adag eperrel és kedves barátjával, a bazsalikommal. Ez a páros nagyon jól működik együtt, amit már egy szuper pitében meg is mutattunk. 

Hozzávalók

1
20 dkg
finomliszt
1 ek
tejföl
1 nagy csipet
2 ek
hideg víz
10 dkg
hideg vaj
50 dkg
eper
2 ek
barna cukor + a szóráshoz
0.5 db
citrom leve
bazsalikom tépkedve
1 ek
keményítő
1 db
tojás
mandula szeletek
Keverőtálba tesszük a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, és hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. A keményítőt a cukorral és a citromlével az eperhez keverjük. A tésztát kinyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit, a videóban látott módon. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barna cukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett az Epres-bazsalikomos galette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept