Megúszós sütik

Epres-pudingospiskóta

Epres-pudingos piskóta

Hozzávalók
200 ml
tejszín
A piskótához
3 db
tojás
70 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
1 csipet
75 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
A pudingos réteghez
500 g
eper
100 g
cukor
500 ml
tej
60 g
vaníliapuding-por
A díszítéshez
1 ek
porcukor
50 g
csoki

Elkészítés

A pudingos piskóta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük, és kihabosítjuk. A folyamat így némileg hosszadalmasabb, de egyszerűbb is. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszórjuk a stabil habba, és elkeverjük benne. Az így kapott masszát egy tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A piskótát a formában hagyjuk lehűlni, mert ha kiszednénk a formából, a krémes rész lefolyhatna.

A pudingos réteghez az epret megtisztítjuk, majd az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig a cukorral és 400 ml tejjel egy gyorsforralóba tesszük, és összefőzzük. A tejben felpuhult epret egy botmixerrel összezúzzuk, majd a pudingport kikeverjük a visszamaradt tejjel, és az epres alapot besűrítjük vele. Folyamatosan kevergetjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a félretett, felkockázott epret is. Hagyjuk néhány percet hűlni, majd a piskótára öntjük, és elsimítjuk. Az így kapott tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Díszítésképpen a tejszínt elkezdjük kihabosítani, majd félidőnél a porcukrot is beletesszük, és így verjük kemény habbá. A habot ízlés szerint a tetejére tesszük, és kevés csokoládét reszelünk a pudingos piskóta tetejére.

Epres-pudingos piskóta
Epres-pudingos piskóta
  • Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Összesen 75 perc
  • Dermesztés: 3 óra

www.streetkitchen.hu

Ha gyors desszertről van szó, ami nem igényel rutint, akkor a pudingpor mindig segítségünkre van. Persze nem ezzel fogadnánk az angol királynőt egy délutáni tea mellé, de kellemes uzsonna lesz belőle.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
200 ml
tejszín
A piskótához
3 db
tojás
70 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
1 csipet
75 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
A pudingos réteghez
500 g
eper
100 g
cukor
500 ml
tej
60 g
vaníliapuding-por
A díszítéshez
1 ek
porcukor
50 g
csoki

A pudingos piskóta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük, és kihabosítjuk. A folyamat így némileg hosszadalmasabb, de egyszerűbb is. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszórjuk a stabil habba, és elkeverjük benne. Az így kapott masszát egy tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A piskótát a formában hagyjuk lehűlni, mert ha kiszednénk a formából, a krémes rész lefolyhatna.

A pudingos réteghez az epret megtisztítjuk, majd az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig a cukorral és 400 ml tejjel egy gyorsforralóba tesszük, és összefőzzük. A tejben felpuhult epret egy botmixerrel összezúzzuk, majd a pudingport kikeverjük a visszamaradt tejjel, és az epres alapot besűrítjük vele. Folyamatosan kevergetjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a félretett, felkockázott epret is. Hagyjuk néhány percet hűlni, majd a piskótára öntjük, és elsimítjuk. Az így kapott tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Díszítésképpen a tejszínt elkezdjük kihabosítani, majd félidőnél a porcukrot is beletesszük, és így verjük kemény habbá. A habot ízlés szerint a tetejére tesszük, és kevés csokoládét reszelünk a pudingos piskóta tetejére.

Epres-pudingos piskóta
Epres-pudingos piskóta
  • Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Összesen 75 perc
  • Dermesztés: 3 óra

Ha tetszett az Epres-pudingos piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept