Az epres-túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a porcukorral, hozzákeverjük a vajat, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. Ezt aztán kettéosztjuk, és az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. A tésztalapot a tepsi aljára helyezzük a sütőpapír nélkül, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot.
Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a tojássárgájákat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Az epret szeletekre vágjuk.
Az elősütött tésztalapra simítjuk a túrós tölteléket, majd rárakjuk az eperszeleteket. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk, és ezt a töltelék tetejére helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mindenképpen hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 40 perc