Epres receptek

Epres-túróspite

Epres-túrós pite

Hozzávalók
A tésztához
250 g
finomliszt
1 csipet
8 g
sütőpor
80 g
porcukor
130 g
puha vaj
2 db
tojássárgája
30 g
tejföl
A töltelékhez
500 g
túró
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
30 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
3 db
tojássárgája
3 db
tojásfehérje
15 db
eper
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
porcukor

Elkészítés

Az epres-túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a porcukorral, hozzákeverjük a vajat, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. Ezt aztán kettéosztjuk, és az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. A tésztalapot a tepsi aljára helyezzük a sütőpapír nélkül, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. 

Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a tojássárgájákat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Az epret szeletekre vágjuk. 

Az elősütött tésztalapra simítjuk a túrós tölteléket, majd rárakjuk az eperszeleteket. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk, és ezt a töltelék tetejére helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mindenképpen hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

epres-turos-pite-1
Epres-túrós pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 40 perc

Még több epres finomság vár az oldalunkon:

Epres-pudingos süti

Egyszerű epres piskóta

Sütés nélküli epres sajttorta

www.streetkitchen.hu

Eperszezonban végtelenül sokféle desszert közül lehet választani. Miért pont ezt a puha tésztás, sok-sok túrótöltelékes epres pitét hagynád ki?

Hozzávalók

1 32 x 20 cm-es tepsihez
A tésztához
250 g
finomliszt
1 csipet
8 g
sütőpor
80 g
porcukor
130 g
puha vaj
2 db
tojássárgája
30 g
tejföl
A töltelékhez
500 g
túró
80 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
30 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
3 db
tojássárgája
3 db
tojásfehérje
15 db
eper
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
porcukor

Az epres-túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a porcukorral, hozzákeverjük a vajat, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. Ezt aztán kettéosztjuk, és az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. A tésztalapot a tepsi aljára helyezzük a sütőpapír nélkül, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. 

Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a tojássárgájákat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Az epret szeletekre vágjuk. 

Az elősütött tésztalapra simítjuk a túrós tölteléket, majd rárakjuk az eperszeleteket. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk, és ezt a töltelék tetejére helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mindenképpen hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

epres-turos-pite-1
Epres-túrós pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 40 perc

Még több epres finomság vár az oldalunkon:

Epres-pudingos süti

Egyszerű epres piskóta

Sütés nélküli epres sajttorta

Ha tetszett az Epres-túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept