Megúszós sütik

Erdeigyümölcsös,mézeskalácsostúrómisu

Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
A gyümölcsraguhoz
300 g
fagyasztott erdei gyümölcs
2 ek
porcukor
30 ml
barna rum
2 tk
víz
1 tk
étkezési keményítő
A túrókrémhez
500 g
túró
4 ek
tejföl
1 db
citrom lereszelt héja
6 ek
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
4 - 5 db
mézeskalács

Elkészítés

A mézeskalácsos túrómisu gyümölcsragujához az erdei gyümölcsöt gyorsforralóban alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a porcukorral. Nagy lángra kapcsolunk alatta és felöntjük a rummal, begyújtjuk és megvárjuk, míg kialszik a láng. Hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt és besűrítjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A túrókrémhez robotgéppel habosra keverjük az áttört túrót, a tejfölt, a tejszínt, a citromhéjat, a porcukrot és az aromát. 

A tálaláshoz egy kevés túrókrémet kanalazunk a poharakba. Elosztjuk rajta a gyümölcsragut, majd rákanalazzuk a maradék túrókrémet. Végül az összetört mézeskaláccsal megszórjuk.

mezeskalacsos-turomisu
Mézeskalácsos túrótorta pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

A könnyed desszertek közül kiemelkedőek a pohárdesszertek, nemcsak nyáron, hanem télen is. Könnyű őket elkészíteni, az élvezet viszont nem marad el! Íme még több príma pohárkrém, ha megkívántátok ezt a fantasztikus édességet, és legszívesebben a hét minden egyes napján ezt ennétek:

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel

www.streetkitchen.hu

A karácsonyra fordulva mindenben szeretnénk érezni a kedvenc ünnepi sütinket, a mézeskalácsot. Így ez a pohárkrém is kapott egy kis téli aromát, a frissességről pedig az erdei gyümölcsös ragu gondoskodik.

Hozzávalók

4 főre
300 ml
habtejszín
A gyümölcsraguhoz
300 g
fagyasztott erdei gyümölcs
2 ek
porcukor
30 ml
barna rum
2 tk
víz
1 tk
étkezési keményítő
A túrókrémhez
500 g
túró
4 ek
tejföl
1 db
citrom lereszelt héja
6 ek
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
Az összeállításhoz
4 - 5 db
mézeskalács

A mézeskalácsos túrómisu gyümölcsragujához az erdei gyümölcsöt gyorsforralóban alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a porcukorral. Nagy lángra kapcsolunk alatta és felöntjük a rummal, begyújtjuk és megvárjuk, míg kialszik a láng. Hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt és besűrítjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A túrókrémhez robotgéppel habosra keverjük az áttört túrót, a tejfölt, a tejszínt, a citromhéjat, a porcukrot és az aromát. 

A tálaláshoz egy kevés túrókrémet kanalazunk a poharakba. Elosztjuk rajta a gyümölcsragut, majd rákanalazzuk a maradék túrókrémet. Végül az összetört mézeskaláccsal megszórjuk.

mezeskalacsos-turomisu
Mézeskalácsos túrótorta pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

A könnyed desszertek közül kiemelkedőek a pohárdesszertek, nemcsak nyáron, hanem télen is. Könnyű őket elkészíteni, az élvezet viszont nem marad el! Íme még több príma pohárkrém, ha megkívántátok ezt a fantasztikus édességet, és legszívesebben a hét minden egyes napján ezt ennétek:

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel

Ha tetszett az Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept