Fantasztikus desszertek

Erdeigyümölcs-lekváros-vaníliástortahabcsókcsontokkal

Erdeigyümölcs-lekváros-vaníliás torta habcsókcsontokkal

Hozzávalók
A habcsókcsontokhoz
200 g
cukor
100 g
tojásfehérje
A tésztához
230 g
cukor
230 g
vaj
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
3 ek
tej
220 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
A krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 rúd
vanília kikapart magjai
A torta közepére
4 - 5 ek
erdeigyümölcs-lekvár
A csokicsorgatáshoz
80 ml
tejszín
80 g
étcsoki
A díszítéshez
habcsókcsontok
erdeigyümölcs-lekvár

Elkészítés

A habcsókokhoz a cukrot és a tojásfehérjét egy tálba rakjuk, és vízgőz fölött jól összemelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen el megfőni a tojás. Ezután robotgéppel, magas fokozaton addig habosítjuk, amíg szép sima, hófehér habcsókalapot kapunk, eddigre nagyjából ki is fog hűlni az alap. Simacsöves nyomózsákba rakjuk, és csont alakokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsire, amit 80 fokra előmelegített sütőbe tolunk kb. 1 órára, majd kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk egy fakanállal, és hagyjuk kiszáradni a habcsókokat. 

Erdeigyümölcs-lekváros-vaníliás torta habcsókcsontokkal

A torta tésztájához a cukrot kihabosítjuk a vajjal, majd mehetnek bele a tojások, a vaníliás cukor és a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd a tojásos masszához keverjük, és 3 db, 18 cm átmérőjű formában elosztva a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e, majd hagyjuk kihűlni a formákban. 

A krémhez a mascarponét, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait habosra keverjük egy robotgéppel, annyira, hogy szép, stabil krémet kapjunk. A piskótákat kivesszük a tortaformából. Egy lapot lerakunk egy tálra, majd a szélétől befelé haladva 3-4 cm vastagságban körbekenjük egy adag krémmel, a közepén kialakult kis mélyedésbe pedig rakunk 1-2 evőkanál lekvárt, amit kevés krémmel befedünk, így elrejtve. Erre jön a második piskóta, újabb krém-lekvár kombó, majd a harmadik piskótalap. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és tetejét, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. 

Mikor megdermedt a torta szélén is a krém, felmelegítjük a csorgatáshoz való tejszínt, ráöntjük az összetördelt csokira, simára keverjük, és egy nyomózsákból rácsorgatjuk a torta szélére és tetejére. Körberakjuk habcsókcsontokkal a torta tetejét, párat teszünk a szélére is, és 1-2 evőkanálnyi lekvárt csorgatunk rusztikusan a „csontokra”.

www.streetkitchen.hu

A Halloween a rémisztő jelmezekről és sütikről szól. Nálam leginkább a sütik és persze a torták kerülnek főszerepbe, és elmondhatom, ezt a példányt imádtam készíteni. Szaftos, puha piskóták, fanyar gyümölcslekvár, vaníliás, selymes krém, mindez pedig „rémisztésképp” habcsókcsontokkal és erdeigyümi-lekvárral felturbózva.

Hozzávalók

1 18 cm-es tortaformához
A habcsókcsontokhoz
200 g
cukor
100 g
tojásfehérje
A tésztához
230 g
cukor
230 g
vaj
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
3 ek
tej
220 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
A krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 rúd
vanília kikapart magjai
A torta közepére
4 - 5 ek
erdeigyümölcs-lekvár
A csokicsorgatáshoz
80 ml
tejszín
80 g
étcsoki
A díszítéshez
habcsókcsontok
erdeigyümölcs-lekvár

A habcsókokhoz a cukrot és a tojásfehérjét egy tálba rakjuk, és vízgőz fölött jól összemelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen el megfőni a tojás. Ezután robotgéppel, magas fokozaton addig habosítjuk, amíg szép sima, hófehér habcsókalapot kapunk, eddigre nagyjából ki is fog hűlni az alap. Simacsöves nyomózsákba rakjuk, és csont alakokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsire, amit 80 fokra előmelegített sütőbe tolunk kb. 1 órára, majd kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk egy fakanállal, és hagyjuk kiszáradni a habcsókokat. 

Erdeigyümölcs-lekváros-vaníliás torta habcsókcsontokkal

A torta tésztájához a cukrot kihabosítjuk a vajjal, majd mehetnek bele a tojások, a vaníliás cukor és a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd a tojásos masszához keverjük, és 3 db, 18 cm átmérőjű formában elosztva a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e, majd hagyjuk kihűlni a formákban. 

A krémhez a mascarponét, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait habosra keverjük egy robotgéppel, annyira, hogy szép, stabil krémet kapjunk. A piskótákat kivesszük a tortaformából. Egy lapot lerakunk egy tálra, majd a szélétől befelé haladva 3-4 cm vastagságban körbekenjük egy adag krémmel, a közepén kialakult kis mélyedésbe pedig rakunk 1-2 evőkanál lekvárt, amit kevés krémmel befedünk, így elrejtve. Erre jön a második piskóta, újabb krém-lekvár kombó, majd a harmadik piskótalap. A maradék krémmel körbekenjük a torta szélét és tetejét, majd 2-3 órára hűtőbe rakjuk. 

Mikor megdermedt a torta szélén is a krém, felmelegítjük a csorgatáshoz való tejszínt, ráöntjük az összetördelt csokira, simára keverjük, és egy nyomózsákból rácsorgatjuk a torta szélére és tetejére. Körberakjuk habcsókcsontokkal a torta tetejét, párat teszünk a szélére is, és 1-2 evőkanálnyi lekvárt csorgatunk rusztikusan a „csontokra”.

Ha tetszett az Erdeigyümölcs-lekváros-vaníliás torta habcsókcsontokkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept