Fantasztikus desszertek

Étcsokismogyorósrolád

Étcsokis mogyorós rolád

Hozzávalók
A piskótához:
6 db
tojás
100 g
cukor
100 g
liszt
20 g
holland kakaópor
1 csipet
A krémhez:
100 g
pirított törökmogyoró
200 ml
tejszín
200 g
étcsoki
100 g
vaj
200 g
mascarpone

Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojássárgájákat, és hozzászitáljuk a kakaóporral és sóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bortított nagyméretű tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. A megsült piskótát még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a kockákra tördelt csokira, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és hűtőhidegre hűtjük. A mogyorót apróra törjük (egy nyújtófával, vagy aprítógépben). A kihűlt tejszínes, csokis ganache ¾-ét kb. 1 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, belekeverjük a vajat és a mascaponét. A maradék tejszínes csokival megkenjük a piskótát, megszórjuk a tört mogyoróval, megkenjük a krémmel és feltekerjük a roládot. Kevés olvasztott csokival és mogyoróval díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy villantós desszertet, mindenképpen próbáljátok ki ezt a mogyorós roládot. Nagyon csokis, nagyon krémes és sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok! ;)

Hozzávalók

1 db 28 cm-es roládhoz
A piskótához:
6 db
tojás
100 g
cukor
100 g
liszt
20 g
holland kakaópor
1 csipet
A krémhez:
100 g
pirított törökmogyoró
200 ml
tejszín
200 g
étcsoki
100 g
vaj
200 g
mascarpone
A piskótához a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojássárgájákat, és hozzászitáljuk a kakaóporral és sóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bortított nagyméretű tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. A megsült piskótát még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a kockákra tördelt csokira, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és hűtőhidegre hűtjük. A mogyorót apróra törjük (egy nyújtófával, vagy aprítógépben). A kihűlt tejszínes, csokis ganache ¾-ét kb. 1 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, belekeverjük a vajat és a mascaponét. A maradék tejszínes csokival megkenjük a piskótát, megszórjuk a tört mogyoróval, megkenjük a krémmel és feltekerjük a roládot. Kevés olvasztott csokival és mogyoróval díszítjük.

Ha tetszett az Étcsokis mogyorós rolád receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept