Gyors reggelik

Expresszsajtos-szalonnáslepénykenyér

Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
1 púpozott tk
sütőpor
1 csipet
bors
4 ek
tejföl
110 ml
víz
6 szál
snidling
50 ml
olaj
A töltelékhez
150 g
kolozsvári szalonna
150 g
tejföl
150 g
trappista

Elkészítés

A tészta begyúrásával kezdünk, amihez először elkeverjük a lisztet, sütőport és a borsot, majd összekeverjük a tejföllel, vízzel és olajjal is, és addig gyurmázzuk, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ezután letakarva pihentetjük, amíg előkészülünk a töltelékkel.

A szalonnát egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd félretesszük.

Az eddig pihentetett tésztát 6 db egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőle, majd vagy nyújtófával, vagy csak kézzel vékony, ovális alakúra nyújtjuk. Az egyik felére szedünk a tejfölből, rászórjuk a sajt és a szalonna egyhatod részét, beletesszük a finomra vágott snidling egyhatod részét is, majd ráhajtjuk a másik felét, és kézzel vagy egy villával összenyomkodjuk, nehogy kifolyjon az olvadó sajt.

A serpenyőben visszamaradt zsíron, közepes lángon, oldalanként 4-5 perc alatt, tehát olyan 10 perc alatt készre sütjük.

Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér

www.streetkitchen.hu

Mindenki hűtőjében van egy kis sajt, tejföl és szalonna, ugye? És ha ehhez még egy kis liszt és sütőpor is elérhető, akkor még szidni sem kell magunkat, hogy elfelejtettünk kenyeret venni a reggelihez, mert ezzel a megoldással frissen sütött, ropogós töltött lepényt ehettek kelesztés és mindenféle extra eszköz nélkül.

Hozzávalók

6 darabhoz (kb. 2-3 főre)
A tésztához
300 g
liszt
1 púpozott tk
sütőpor
1 csipet
bors
4 ek
tejföl
110 ml
víz
6 szál
snidling
50 ml
olaj
A töltelékhez
150 g
kolozsvári szalonna
150 g
tejföl
150 g
trappista

A tészta begyúrásával kezdünk, amihez először elkeverjük a lisztet, sütőport és a borsot, majd összekeverjük a tejföllel, vízzel és olajjal is, és addig gyurmázzuk, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ezután letakarva pihentetjük, amíg előkészülünk a töltelékkel.

A szalonnát egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd félretesszük.

Az eddig pihentetett tésztát 6 db egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőle, majd vagy nyújtófával, vagy csak kézzel vékony, ovális alakúra nyújtjuk. Az egyik felére szedünk a tejfölből, rászórjuk a sajt és a szalonna egyhatod részét, beletesszük a finomra vágott snidling egyhatod részét is, majd ráhajtjuk a másik felét, és kézzel vagy egy villával összenyomkodjuk, nehogy kifolyjon az olvadó sajt.

A serpenyőben visszamaradt zsíron, közepes lángon, oldalanként 4-5 perc alatt, tehát olyan 10 perc alatt készre sütjük.

Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér

Ha tetszett az Expressz sajtos-szalonnás lepénykenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept