Fantasztikus desszertek

Extracitrusostartricottávaléscsokival

Extra citrusos tart ricottával és csokival

Hozzávalók
A tésztához:
160 g
liszt
20 g
kakaópor
1 csipet
50 g
porcukor
95 g
vaj
45 g
tejföl
1 db
tojássárgája
A narancsos töltelékhez:
3 db
narancs kifacsart leve
1 db
lime
5 db
tojás
180 g
porcukor
A ricottás krémhez:
200 g
ricotta
0.5 db
narancs kifacsart leve
1 csomag
vaníliás cukor
2 ek
porcukor
A narancsszeletekhez:
2 ek
cukor
40 ml
víz
4 - 5 szelet
narancs és lime
150 ml
tejszín

Elkészítés
[caption id="attachment_12160241" align="aligncenter" width="990"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyezzük. A forma oldalára nyomkodjuk a tésztát, a felesleges, lelógó részeket levágjuk, alufóliát rakunk a tésztára, ebbe sütőbabot szórunk és 180 fokos sütőben “vakon sütjük” kb. 5 percig, majd nehezék nélkül további kb. 4 percig. A töltelékhez a narancs és lime kifacsart levét egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és tejszínt és jól átkeverjük. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük és lazán a tojássárgájás részhez keverjük.
Az egészet az elősütött tésztalapra öntjük és 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd amikor már barnul a teteje egy alufóliával letakarjuk és további kb. 15-20 percig sütjük. Mikor kivesszük még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermed. Miközben sül a tart a cukrot elkeverjük a vízzel, beledobjuk a narancs- és lime szeleteket és 10 percig főzzük őket. A ricottát elkeverjük a többi hozzávalóval és a kihűlt torta tetejére kenjük, majd ráfektetjük a szirupos citrusszeleteket. Kevés apróra vágott pisztáciával és csokival díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Nagyon szeretjük a tartokat, mivel konkrétan mindenféle variációban finomak, de az a helyzet, hogy ezzel a recepttel most egyszerre több mindent is variáltunk! :D Képzeljetek el egy csokis tart alapot, amire került egy isteni finom narancsos töltelék, majd mindezt megkoronáztuk egy ricottás krémmel, narancsszeletekkel és csokiforgáccsal. Finom, édes, színes, mi kell még?

Hozzávalók

1 db 24 cm átmérőjű formához
A tésztához:
160 g
liszt
20 g
kakaópor
1 csipet
50 g
porcukor
95 g
vaj
45 g
tejföl
1 db
tojássárgája
A narancsos töltelékhez:
3 db
narancs kifacsart leve
1 db
lime
5 db
tojás
180 g
porcukor
A ricottás krémhez:
200 g
ricotta
0.5 db
narancs kifacsart leve
1 csomag
vaníliás cukor
2 ek
porcukor
A narancsszeletekhez:
2 ek
cukor
40 ml
víz
4 - 5 szelet
narancs és lime
150 ml
tejszín
[caption id="attachment_12160241" align="aligncenter" width="990"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyezzük. A forma oldalára nyomkodjuk a tésztát, a felesleges, lelógó részeket levágjuk, alufóliát rakunk a tésztára, ebbe sütőbabot szórunk és 180 fokos sütőben “vakon sütjük” kb. 5 percig, majd nehezék nélkül további kb. 4 percig. A töltelékhez a narancs és lime kifacsart levét egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és tejszínt és jól átkeverjük. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük és lazán a tojássárgájás részhez keverjük.
Az egészet az elősütött tésztalapra öntjük és 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd amikor már barnul a teteje egy alufóliával letakarjuk és további kb. 15-20 percig sütjük. Mikor kivesszük még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermed. Miközben sül a tart a cukrot elkeverjük a vízzel, beledobjuk a narancs- és lime szeleteket és 10 percig főzzük őket. A ricottát elkeverjük a többi hozzávalóval és a kihűlt torta tetejére kenjük, majd ráfektetjük a szirupos citrusszeleteket. Kevés apróra vágott pisztáciával és csokival díszítjük.

Ha tetszett az Extra citrusos tart ricottával és csokival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept