Hirdetés

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

Zseniális halas taco

Egy taco mindig jó választás, pláne hallal és egy nagy adag avokádóöntettel!

Citromdresszing és tapenade

Érdekes, ha az ember egy meleg helyre kerül, ahol süt a nap és még a tenger zúgását is lehet hallani, rögtön másféle ízekre vágyik. Ahogy kijutunk a szárazföld peremére, egyből a könnyed, frissítő fogások felé kezdünk kacsingatni. Hát még Mentonban, ahol a márciusi citromfesztivál ellenállhatatlan erővel sodorja az embert a citrusfélék fanyar ízének világába.Ennek hatása alá kerülve készítettem el egy vagány, provence-i hangulatú kis fogást, amit nagy kár volna kihagynotok.Tengeri sügér-filé tapenáddal és citromdresszinges salátával
Hirdetés

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

Hirdetés

A halrudacska az egyik legjobb kaja a világon. Most mutatok nektek egy olyan receptet, amiben nincs semmilyen rejtélyes hozzávaló, szálkamentes, egyszerű, és nagggggyon roppanós! És hogy teljes legyen a kép, van itt még két mártogatós is: az egyik egy pikánsabb, mézes mustáros szósz, a másik pedig a kihagyhatatlan klasszikus, ami szinte minden hal mellé tökéletesen passzol: a fokhagymás mártás!

Hozzávalók (2 személyre)

A halhoz:

  •  300 g tőkehalfilé
  •  2 ek kukoricaliszt
  •  2 ek kukoricadara
  •  4 ek olaj
  •  
  •  bors

A mézes mustáros mártogatóshoz:

  •  3 ek méz
  •  2 ek citromlé
  •  2 tk dijoni mustár
  •  2 tk majonéz
  •  2 ek görög joghurt
  •  
  •  bors
  •  cayenne bors

A fokhagymás mártogatóshoz:

  •  3 ek görög joghurt
  •  1 gerezd fokhagyma
  •  1 ek snidling
  •  1 lime leve
  •  
  •  bors

A halat 5-10 centis darabokra vágjuk, majd egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük.

Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet és a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a halakat a keverékben. Felmelegítjük az olajat, és időnként megforgatva, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a halrudakat. Konyhai papírtörlővel letakart tányérra rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

Jöhetnek a szószok! A mézes mustáros mártogatóshoz összekeverjük a mézet és a citromlevet. Ha ezek elegyedtek, jöhet a mustár, a majonéz, végül a görög joghurt. Sózzuk, borsozzuk a szószt, és a végén ízlés szerint egy kis cayenne borssal is felturbózzuk.

A snidlinges mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a snidlinggel, a lime levével, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és természetesen sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?