Hirdetés

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

Hozzávalók

2
személyre

A halhoz

 300 g tőkehalfilé
 2 ek kukoricaliszt
 2 ek kukoricadara
 4 ek olaj
 só
 bors

A mézes mustáros mártogatóshoz

 3 ek méz
 2 ek citromlé
 2 tk dijoni mustár
 2 tk majonéz
 2 ek görög joghurt
 só
 bors
 cayenne bors

A fokhagymás mártogatóshoz

 3 ek görög joghurt
 1 gerezd fokhagyma
 1 ek snidling
 1 db lime leve
 só
 bors
Hirdetés

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

A halrudacska az egyik legjobb kaja a világon. Most mutatok nektek egy olyan receptet, amiben nincs semmilyen rejtélyes hozzávaló, szálkamentes, egyszerű, és nagggggyon roppanós! És hogy teljes legyen a kép, van itt még két mártogatós is: az egyik egy pikánsabb, mézes mustáros szósz, a másik pedig a kihagyhatatlan klasszikus, ami szinte minden hal mellé tökéletesen passzol: a fokhagymás mártás!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre

A halhoz

 300 g tőkehalfilé
 2 ek kukoricaliszt
 2 ek kukoricadara
 4 ek olaj
 só
 bors

A mézes mustáros mártogatóshoz

 3 ek méz
 2 ek citromlé
 2 tk dijoni mustár
 2 tk majonéz
 2 ek görög joghurt
 só
 bors
 cayenne bors

A fokhagymás mártogatóshoz

 3 ek görög joghurt
 1 gerezd fokhagyma
 1 ek snidling
 1 db lime leve
 só
 bors

A halat 5-10 centis darabokra vágjuk, majd egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük.

Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet és a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a halakat a keverékben. Felmelegítjük az olajat, és időnként megforgatva, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a halrudakat. Konyhai papírtörlővel letakart tányérra rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

Jöhetnek a szószok! A mézes mustáros mártogatóshoz összekeverjük a mézet és a citromlevet. Ha ezek elegyedtek, jöhet a mustár, a majonéz, végül a görög joghurt. Sózzuk, borsozzuk a szószt, és a végén ízlés szerint egy kis cayenne borssal is felturbózzuk.

A snidlinges mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a snidlinggel, a lime levével, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és természetesen sózzuk, borsozzuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások