Fantasztikus desszertek

Extrémtúrótekercsétcsokival

Extrém túrótekercs étcsokival

Hozzávalók
A piskótához
6 db
tojás
6 ek
cukor
50 g
olvasztott vaj
1 csipet
4 ek
liszt
2 ek
holland kakaópor
A piskótára
200 g
étcsokoládé
A krémhez
350 g
túró
40 g
natúr joghurt
3 ek
vaníliás cukor
2 nagy ek
mascarpone
1 db
citrom reszelt héja
A bevonáshoz
150 g
étcsokoládé
60 g
vaj

Elkészítés

Fotó: Szilágyi NóriA piskótához a tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóva. A lisztet elkeverjük a kakaóporral. Utána a sárgáját habosra keverjük a cukorral végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Elkezdjük beleszitálni a kakóporos lisztet és közben lazán 2 részletben hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjét is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb.18 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy felvegye a tekercs formát. A krémhez a túrót kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Mikor a tekercs kihűlt, óvatosan letekerjük, egyenletesen elkenjük rajta a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit és pár percre hűtőbe rakjuk, hogy kissé megdermedjen. A csokira rákenjük egyenletesen a túrós krémet és szorosan feltekerjük. A tetejére szánt étcsokit is felolvasztjuk és bevonjuk vele kívülről a tekercset.[caption id="attachment_12157889" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Egy jó piskótatekercsnél nincs jobb. Főleg, hogyha az a piskóta eleve kakaós, túróval van töltve és még csokibevonat is van rajta. Elég jól hangzik, nem? Hát brutál finom is lett, szóval gyorsan csekkoljátok a receptet és gyártsatok egy giga méretű túrótekercset! :D

Hozzávalók

1 28 cm hosszú tekercshez
A piskótához
6 db
tojás
6 ek
cukor
50 g
olvasztott vaj
1 csipet
4 ek
liszt
2 ek
holland kakaópor
A piskótára
200 g
étcsokoládé
A krémhez
350 g
túró
40 g
natúr joghurt
3 ek
vaníliás cukor
2 nagy ek
mascarpone
1 db
citrom reszelt héja
A bevonáshoz
150 g
étcsokoládé
60 g
vaj

Fotó: Szilágyi NóriA piskótához a tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóva. A lisztet elkeverjük a kakaóporral. Utána a sárgáját habosra keverjük a cukorral végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Elkezdjük beleszitálni a kakóporos lisztet és közben lazán 2 részletben hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjét is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb.18 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy felvegye a tekercs formát. A krémhez a túrót kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Mikor a tekercs kihűlt, óvatosan letekerjük, egyenletesen elkenjük rajta a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit és pár percre hűtőbe rakjuk, hogy kissé megdermedjen. A csokira rákenjük egyenletesen a túrós krémet és szorosan feltekerjük. A tetejére szánt étcsokit is felolvasztjuk és bevonjuk vele kívülről a tekercset.[caption id="attachment_12157889" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett az Extrém túrótekercs étcsokival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept