Szendvics

Ezaviláglegjobbsertésburgere!

Ez a világ legjobb sertésburgere!

Hozzávalók
Az összepakoláshoz
A húspogácsához
500 g
darált sertés hús
2 tk
pirospaprika
3 tk
2 tk
kömény
2 tk
fokhagyma granulátum
só, bors
5 szelet
bacon
A párolt káposztához
0.5 ek
cukor
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilakáposzta
0.5 ek
ecet
A mustármártáshoz
4 dl
alaplé (lehet bolti)
2 dl
fehérbor
1 tk
ír / angol mustár
1 tk
magos mustár
1 ek
méz
1 tk
kukoricakeményítő
hamburger buci
ementáli sajt
vaj a buci pirításhoz
olaj a hús sütéséhez
1
karika paradicsom
kevés snidling
2 dl
tejszín

Elkészítés
[1] A húst alaposan befűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont is, összegyúrjuk és félretesszük. [2] Egy felhevített lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd cukrot karamellizálunk rajta. Megdinszteljük rajta a hagymát, majd a felvágott káposztát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és hozzáadunk 0,5-1 ek ecetet. Lefedve addig pároljuk, amíg olyan íze nem lesz, mint a nagymamátok párolt káposztájának.
img_7244.jpg
[3] Az alaplevet egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd a mustárokat és a mézet. Jól elkeverjük, beforraljuk és hozzáadjuk a keményítőt is. Megsózzuk.
img_7242.jpg
[4] A bucikat vajon lepirítjuk. Egy nem túlságosan forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta a húst. Fontos, hogy a sertéshúst a marhával ellentétben teljesen át kell sütni. A hús tetejére teszünk 1-1 szelet ementáli sajtot, majd lefedjük a húsokat egy erre alkalmas eszközzel, hogy a sajt is tökéletesen ráolvadjon.[5] A burgert összerakjuk és kulturáltan elfogyasztjuk.
img_7253.jpg

www.streetkitchen.hu

Ez a burger felülír mindent, amit eddig a sertésburgerekről gondoltatok. Tökéletesen eltalált fűszerek, párolt káposzta, mustármártás - minden együtt van ahhoz, hogy a címben található állítás tökéletesen igaznak bizonyuljon. De teszteljétek le, itt van a recept hozzá.

Hozzávalók

1
Az összepakoláshoz
A húspogácsához
500 g
darált sertés hús
2 tk
pirospaprika
3 tk
2 tk
kömény
2 tk
fokhagyma granulátum
só, bors
5 szelet
bacon
A párolt káposztához
0.5 ek
cukor
1 fej
vöröshagyma
1 fej
lilakáposzta
0.5 ek
ecet
A mustármártáshoz
4 dl
alaplé (lehet bolti)
2 dl
fehérbor
1 tk
ír / angol mustár
1 tk
magos mustár
1 ek
méz
1 tk
kukoricakeményítő
hamburger buci
ementáli sajt
vaj a buci pirításhoz
olaj a hús sütéséhez
1
karika paradicsom
kevés snidling
2 dl
tejszín
[1] A húst alaposan befűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont is, összegyúrjuk és félretesszük. [2] Egy felhevített lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd cukrot karamellizálunk rajta. Megdinszteljük rajta a hagymát, majd a felvágott káposztát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és hozzáadunk 0,5-1 ek ecetet. Lefedve addig pároljuk, amíg olyan íze nem lesz, mint a nagymamátok párolt káposztájának.
img_7244.jpg
[3] Az alaplevet egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd a mustárokat és a mézet. Jól elkeverjük, beforraljuk és hozzáadjuk a keményítőt is. Megsózzuk.
img_7242.jpg
[4] A bucikat vajon lepirítjuk. Egy nem túlságosan forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta a húst. Fontos, hogy a sertéshúst a marhával ellentétben teljesen át kell sütni. A hús tetejére teszünk 1-1 szelet ementáli sajtot, majd lefedjük a húsokat egy erre alkalmas eszközzel, hogy a sajt is tökéletesen ráolvadjon.[5] A burgert összerakjuk és kulturáltan elfogyasztjuk.
img_7253.jpg

Ha tetszett az Ez a világ legjobb sertésburgere! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept