Street Kitchen

Ezekalegtutibbvegareceptek

Ezek a legtutibb vega receptek

Hozzávalók
A sárgarépa főzelékhez
60 g
vaj
1 fej
vöröshagyma
1 kg
sárgarépa
2 tk
0.5 tk
őrölt fehérbors
2.5 dl
víz
1 ek
cukor
300 g
mascarpone
1 ek
étkezési keményítő
1 kis csokor
petrezselyem
A petrezselymes olajhoz
1 nagy csokor
petrezselyem
1 csipet
1 db
narancs reszelt héja
100 ml
extra szűz olívaolaj
A zöldségfasírthoz
1 db
csicseriborsó konzerv
1 db
nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag
újhagyma karikára vágva
1 csokor
petrezselyem apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma finomra vágva
100 g
zöldborsó
0.5 tk
cayenne bors
1 tk
őrölt fehérbor
5 ek
kukoricaliszt
1 db
tojás
Az újburgonyafőzelékhez
8 szál
újhagyma
1 db
póréhagyma
3 - 4 db
zellerszár
3 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
kakukkfű
1 kg
újburgonya
0.5 tk
őrölt fehérbors
2 tk
500 ml
húsleves vagy alaplé
2 dl
tejföl
A feltéthez
4 db
zellerszár
4 db
újhagyma
2 ek
olívaolaj
50 g
vaj

Elkészítés

Sárgarépafőzelék tavaszi zöldségfasírttal

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhra pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is alábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sűrgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beltesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zsúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.
img_1927.JPG

Újburgonyafőzelék tejfölösen

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a felaprított hagymákat, a zellerszárat és a fokhagymát, babérlevelet és kakukkfüvet, puhára pároljuk.A krumplit vastag karikákra vágjuk és a lábosba tesszük, amikor a hagymás alap megpuhult. Üvegesre pároljuk közepesen erős láng felett, közben sózzuk és megszórjuk fehérborssal, végül pedig felöntjük a húslevessel és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, egy részét (kb. az egy ötödét) kiszedjük és botmixerrel pépesre turmixoljuk, visszatesszük a lábosba és óvatosan összeforgatjuk a főtt burgonyával. Végül hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.A feltéthez a zellerszárat csíkokra vágjuk és az újhagymával kevés olívaolajon egy serpenyőben gyorsan lepirítjuk. Tálaláskor a főzelékre szedünk belőle.
img_1980.JPG
De mindenképp csekkoljátok le a bulgurral töltött karalábé receptjét is, ha nem lenne elég a vega kajákból.

www.streetkitchen.hu

Irány a piac, minden stand roskadásig tele van szuper zöldségekkel! A mai adásban ezeket a zöldségeket készítettük el, magyarosan, vagyis főzelék formájában és teljesen húsmentesen. Higgyetek nekünk, hús nélkül is lehet igazán jót enni!

Hozzávalók

1
A sárgarépa főzelékhez
60 g
vaj
1 fej
vöröshagyma
1 kg
sárgarépa
2 tk
0.5 tk
őrölt fehérbors
2.5 dl
víz
1 ek
cukor
300 g
mascarpone
1 ek
étkezési keményítő
1 kis csokor
petrezselyem
A petrezselymes olajhoz
1 nagy csokor
petrezselyem
1 csipet
1 db
narancs reszelt héja
100 ml
extra szűz olívaolaj
A zöldségfasírthoz
1 db
csicseriborsó konzerv
1 db
nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag
újhagyma karikára vágva
1 csokor
petrezselyem apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma finomra vágva
100 g
zöldborsó
0.5 tk
cayenne bors
1 tk
őrölt fehérbor
5 ek
kukoricaliszt
1 db
tojás
Az újburgonyafőzelékhez
8 szál
újhagyma
1 db
póréhagyma
3 - 4 db
zellerszár
3 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
kakukkfű
1 kg
újburgonya
0.5 tk
őrölt fehérbors
2 tk
500 ml
húsleves vagy alaplé
2 dl
tejföl
A feltéthez
4 db
zellerszár
4 db
újhagyma
2 ek
olívaolaj
50 g
vaj

Sárgarépafőzelék tavaszi zöldségfasírttal

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhra pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is alábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sűrgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beltesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zsúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.
img_1927.JPG

Újburgonyafőzelék tejfölösen

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a felaprított hagymákat, a zellerszárat és a fokhagymát, babérlevelet és kakukkfüvet, puhára pároljuk.A krumplit vastag karikákra vágjuk és a lábosba tesszük, amikor a hagymás alap megpuhult. Üvegesre pároljuk közepesen erős láng felett, közben sózzuk és megszórjuk fehérborssal, végül pedig felöntjük a húslevessel és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, egy részét (kb. az egy ötödét) kiszedjük és botmixerrel pépesre turmixoljuk, visszatesszük a lábosba és óvatosan összeforgatjuk a főtt burgonyával. Végül hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.A feltéthez a zellerszárat csíkokra vágjuk és az újhagymával kevés olívaolajon egy serpenyőben gyorsan lepirítjuk. Tálaláskor a főzelékre szedünk belőle.
img_1980.JPG
De mindenképp csekkoljátok le a bulgurral töltött karalábé receptjét is, ha nem lenne elég a vega kajákból.

Ha tetszett az Ezek a legtutibb vega receptek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept