A falafel air fryerben elkészítésének első lépéseként a száraz csicseriborsót 24 órára ötszörös mennyiségű vízbe áztatjuk, amibe 1 evőkanál szódabikarbónát szórunk és elkeverjük.
A beáztatott csicserit leszűrjük, átmossuk és papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Egy aprítógépbe dobjuk a negyedelt vöröshagymával, fokhagymával és friss fűszernövényekkel. Mikor egy morzsalékos alapot kaptunk, kiöntjük egy keverőtálba és hozzákeverjük a lisztet, sütőport, a maradék szódabikarbónát, sót, borsot, köménymagot, cayenne borsot, olajat és 40 gramm szezámmagot. Alaposan elkeverjük, majd hagyjuk állni 10 percig.
A falafel air fryerben sütése
A massza nem fog olyan jól összeállni, mint egy megszokott fasírt esetében, de ez nem baj, szóval ne ijedjetek meg. Fagyikanállal kiveszünk egy adagot a masszából és a kezünkkel alaposan, jó erősen összenyomkodjuk, majd gyengéden kis gombócokat formázunk belőle, amiket épphogy picit lelapítunk, majd szezámmagba forgatjuk és a közepére kisujjunkkal egy pici mélyedést nyomunk. Ezután belerakjuk sütőpapírral bélelt air fryerbe, és meglocsoljuk kevés olajjal vagy lefújjuk őket kevés olajspray-vel. 180 fokra kapcsoljuk a sütőt, és kb. 18 perc alatt ropogósra sütjük.
Mellé pedig ezt a joghurtos öntetet adhatjuk frissítésként, amihez mindent összekeverünk egy tálban, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával és finomra vágott petrezselyemmel és mehet is a kajcsizás.

- Előkészítés: 24 óra
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 18-20 perc