Megúszós sütik

Fehércsokispannacottafűszerescsokiöntettel

Fehér csokis panna cotta fűszeres csokiöntettel

Hozzávalók
A panna cottához
200 ml
tej
((2,8 %-os))
6 g
porzselatin
160 g
fehér csoki
40 g
cukor
0.5 db
vaníliarúd kikapart magjai
A csokiöntethez
150 g
étcsoki
1 mk
fahéj
1 késhegynyi
szegfűszeg
1 mk
gyömbér
1 késhegynyi
szerecsendió
A díszítéshez
étcsoki
szeletelt mandula
500 ml
tejszín
((30%-os))
170 ml
tejszín

Elkészítés

A panna cottához a tejszínt összemelegítjük 150 ml tejjel. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehér csokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliamagokat, majd megmelegítjük a zselatinos tejet, és ezt is a tejszínes részhez keverjük. 

4-5 pohárba adagoljuk az alapot, és hűtőbe rakjuk 4-5 órára, amíg megdermed. 

A tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az apróra tört csokira és a fűszerekre. Amikor megolvadtak a csokidarabok, elkeverjük az öntetet, és rákanalazzuk a panna cották tetejére. Visszarakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, majd tálaláskor étcsokireszelékkel és mandulaszeletekkel díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A panna cottával nem lehet mellélőni, még karácsonykor sem. Szuper édesség, és nagyon gyorsan összedobható, azt leszámítva, hogy hagyni kell pihenni a hűtőben pár órát. A fűszeres csokiöntettel igazán karácsonyi íze lesz ennek az édességnek.

Hozzávalók

4 - 5 adaghoz
A panna cottához
200 ml
tej
((2,8 %-os))
6 g
porzselatin
160 g
fehér csoki
40 g
cukor
0.5 db
vaníliarúd kikapart magjai
A csokiöntethez
150 g
étcsoki
1 mk
fahéj
1 késhegynyi
szegfűszeg
1 mk
gyömbér
1 késhegynyi
szerecsendió
A díszítéshez
étcsoki
szeletelt mandula
500 ml
tejszín
((30%-os))
170 ml
tejszín

A panna cottához a tejszínt összemelegítjük 150 ml tejjel. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehér csokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliamagokat, majd megmelegítjük a zselatinos tejet, és ezt is a tejszínes részhez keverjük. 

4-5 pohárba adagoljuk az alapot, és hűtőbe rakjuk 4-5 órára, amíg megdermed. 

A tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az apróra tört csokira és a fűszerekre. Amikor megolvadtak a csokidarabok, elkeverjük az öntetet, és rákanalazzuk a panna cották tetejére. Visszarakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, majd tálaláskor étcsokireszelékkel és mandulaszeletekkel díszítjük.

Ha tetszett a Fehér csokis panna cotta fűszeres csokiöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept