A fehércsokis banánkenyér elkészítéséhez a banánokat egy keverőtálba tesszük és villával pépesre nyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle cukrot, a vajat, és egy robotgép segítségével 3-4 percig habosítjuk. Ezután gyors mozdulatokkal belekeverjük az előzőleg összemixelt lisztes, fahéjas, gyömbéres, sütőporos szárazanyagot, valamint a fehér csokit.
A sütőformát kibéleljük zsírpapírral, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e, utána kiemeljük a formából és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Közben mikróban óvatosan felolvasztjuk a díszítésre szánt fehér csokit és egy kiskanál segítségével rácsurgatjuk a banánkenyér tetejére. Ezután már szeletelhetjük is a délutáni nasihoz!

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 40 perc