Fantasztikus desszertek

Fehércsokistortacitromosízesítéssel

Fehér csokis torta citromos ízesítéssel

Hozzávalók
A tésztához:
210 g
szobahőmérsékletű vaj
80 ml
olaj
5 db
nagy tojás + 1 tojássárgája
200 g
tejföl
450 g
liszt
330 g
cukor
1 csipet
12 g
sütőpor
A lemon curd-höz:
110 g
cukor
30 g
vaj
2 db
citrom kifacsart leve (70 ml)
1 db
citrom reszelt héja
3 - 4 db
tojás sárgája
A krémhez:
170 g
vaj
150 g
olvasztott fehércsoki
3 nagy ek
lemon curd
250 g
mascarpone
1 csokor
mentalevél apróra vágva

Elkészítés

Csoki minden mennyiségben

Ugyan mi a szerkesztőségben mindannyian hatalmas csokifanatikusok vagyunk, és ha választani kell, mindig inkább egy jó csokitortára szavazunk, de néha azért áldozatot kell hozni és a fehér csokit is számításba venni.  Így történt, hogy megkóstoltuk Nóri fehér csokis tortáját, ami annyira zseniálisan finom volt, hogy ezentúl komoly nehézségekbe fogunk ütközni, ha választanunk kell, pedig az évek alatt nem kevés csokitortát kóstoltunk már meg.

Ínycsiklandó fehércsokis torta

Hogyan készül a fehér csokis torta?

A piskótához a vajat, olajat és cukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral és ezt is a masszához adjuk. Simára keverjük a tésztát és 3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 175 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A lemon curd-höz a cukrot, vajat, citromlevet és citromhéjat egy tálba rakjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és addig kevergetjük, amíg szépen besűrűsödik a krém. Fóliával letakarjuk és hűtőbe rakjuk addig, amíg teljesen kihűl. A megsült, kihűlt piskótákat kivesszük a formából és levágjuk egyenesre a tetejüket (a maradékból príma cake popok vagy pohárkrémek készülhetnek).

Citromos fehércsokis torta

Kezdjük el a fehér csokis krémet!

A krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokit, a mascarponét, lemon curdöt és az apróra vágott mentalevelet. A krémmel megtöltjük a tortalapokat, összeállítjuk a tortát és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát és a tetejét is.

Fehércsokis tortaszelet

Néhány recept fehércsoki-fanoknak

www.streetkitchen.hu

Ugyan mi a szerkesztőségben mindannyian hatalmas csokifanatikusok vagyunk és ha választani kell, mindig inkább egy jó csokitortára szavazunk, de néha azért áldozatot kell hozni és a fehér csokit is számításba venni. :D Így történt, hogy megkóstoltuk Nóri fehér csokis tortáját, ami annyira zseniálisan finom volt, hogy ezentúl komoly nehézségekbe fogunk ütközni, ha választanunk kell.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához:
210 g
szobahőmérsékletű vaj
80 ml
olaj
5 db
nagy tojás + 1 tojássárgája
200 g
tejföl
450 g
liszt
330 g
cukor
1 csipet
12 g
sütőpor
A lemon curd-höz:
110 g
cukor
30 g
vaj
2 db
citrom kifacsart leve (70 ml)
1 db
citrom reszelt héja
3 - 4 db
tojás sárgája
A krémhez:
170 g
vaj
150 g
olvasztott fehércsoki
3 nagy ek
lemon curd
250 g
mascarpone
1 csokor
mentalevél apróra vágva

Csoki minden mennyiségben

Ugyan mi a szerkesztőségben mindannyian hatalmas csokifanatikusok vagyunk, és ha választani kell, mindig inkább egy jó csokitortára szavazunk, de néha azért áldozatot kell hozni és a fehér csokit is számításba venni.  Így történt, hogy megkóstoltuk Nóri fehér csokis tortáját, ami annyira zseniálisan finom volt, hogy ezentúl komoly nehézségekbe fogunk ütközni, ha választanunk kell, pedig az évek alatt nem kevés csokitortát kóstoltunk már meg.

Ínycsiklandó fehércsokis torta

Hogyan készül a fehér csokis torta?

A piskótához a vajat, olajat és cukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral és ezt is a masszához adjuk. Simára keverjük a tésztát és 3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 175 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A lemon curd-höz a cukrot, vajat, citromlevet és citromhéjat egy tálba rakjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és addig kevergetjük, amíg szépen besűrűsödik a krém. Fóliával letakarjuk és hűtőbe rakjuk addig, amíg teljesen kihűl. A megsült, kihűlt piskótákat kivesszük a formából és levágjuk egyenesre a tetejüket (a maradékból príma cake popok vagy pohárkrémek készülhetnek).

Citromos fehércsokis torta

Kezdjük el a fehér csokis krémet!

A krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokit, a mascarponét, lemon curdöt és az apróra vágott mentalevelet. A krémmel megtöltjük a tortalapokat, összeállítjuk a tortát és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát és a tetejét is.

Fehércsokis tortaszelet

Néhány recept fehércsoki-fanoknak

Ha tetszett a fehér csokis torta citromos ízesítéssel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése