Csoki minden mennyiségben
Ugyan mi a szerkesztőségben mindannyian hatalmas csokifanatikusok vagyunk, és ha választani kell, mindig inkább egy jó csokitortára szavazunk, de néha azért áldozatot kell hozni és a fehér csokit is számításba venni. Így történt, hogy megkóstoltuk Nóri fehér csokis tortáját, ami annyira zseniálisan finom volt, hogy ezentúl komoly nehézségekbe fogunk ütközni, ha választanunk kell, pedig az évek alatt nem kevés csokitortát kóstoltunk már meg.

Hogyan készül a fehér csokis torta?
A piskótához a vajat, olajat és cukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral és ezt is a masszához adjuk. Simára keverjük a tésztát és 3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 175 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A lemon curd-höz a cukrot, vajat, citromlevet és citromhéjat egy tálba rakjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és addig kevergetjük, amíg szépen besűrűsödik a krém. Fóliával letakarjuk és hűtőbe rakjuk addig, amíg teljesen kihűl. A megsült, kihűlt piskótákat kivesszük a formából és levágjuk egyenesre a tetejüket (a maradékból príma cake popok vagy pohárkrémek készülhetnek).

Kezdjük el a fehér csokis krémet!
A krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokit, a mascarponét, lemon curdöt és az apróra vágott mentalevelet. A krémmel megtöltjük a tortalapokat, összeállítjuk a tortát és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát és a tetejét is.
