Húsételek

Fehérpecsenyeházipesztóvaléssülttörtkrumplival

Fehérpecsenye házi pesztóval és sült tört krumplival

Hozzávalók
A steakhez
2 szelet
2-3 cm vastag fehérpecsenye
só, bors
30 g
vaj
2 ek
olívaolaj
A sült tört krumplihoz
500 g
krumpli
2 ek
olívaolaj
só, bors
50 g
vaj
A pesztóhoz
1 gerezd
fokhagyma
20 g
pisztácia
só, bors
olívaolaj
30 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom levele
1 tk
balzsamecet

Elkészítés

A sült tört krumplihoz a krumplit felkockázzuk, sós vízben ¾-ig puhára főzzük, majd kiborítjuk egy tepsire. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült, kiszedjük, az egyik felét összetörjük a vajjal a másik felét pedig belekeverjük a pürébe.

A steaket sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben a felmelegített olajon és vajon oldalanként 3-4 perc alatt, közepesen magas hőmérsékleten megsütjük úgy, hogy közben folyamatosan locsolgatjuk a vajjal. Ha megsült, kivesszük, és alufóliával letakarva hagyjuk pihenni 15 percet.

Fehérpecsenye házi pesztóval és sült tört krumplival

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk annyi olívaolajjal, hogy egy kicsit hígabb szószt kapjunk.

A krumplipürét a felszeletelt steakkel és a pesztóval meglocsolva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mutatok nektek egy villámgyors steaket, amit ezúttal fehérpecsenyéből dobtam össze - persze fel is turbózzuk egy kicsit, házi pesztóval és egy nagyon klassz sült tört krumplival!

Hozzávalók

2 főre
A steakhez
2 szelet
2-3 cm vastag fehérpecsenye
só, bors
30 g
vaj
2 ek
olívaolaj
A sült tört krumplihoz
500 g
krumpli
2 ek
olívaolaj
só, bors
50 g
vaj
A pesztóhoz
1 gerezd
fokhagyma
20 g
pisztácia
só, bors
olívaolaj
30 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom levele
1 tk
balzsamecet

A sült tört krumplihoz a krumplit felkockázzuk, sós vízben ¾-ig puhára főzzük, majd kiborítjuk egy tepsire. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült, kiszedjük, az egyik felét összetörjük a vajjal a másik felét pedig belekeverjük a pürébe.

A steaket sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben a felmelegített olajon és vajon oldalanként 3-4 perc alatt, közepesen magas hőmérsékleten megsütjük úgy, hogy közben folyamatosan locsolgatjuk a vajjal. Ha megsült, kivesszük, és alufóliával letakarva hagyjuk pihenni 15 percet.

Fehérpecsenye házi pesztóval és sült tört krumplival

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk annyi olívaolajjal, hogy egy kicsit hígabb szószt kapjunk.

A krumplipürét a felszeletelt steakkel és a pesztóval meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a fehérpecsenye házi pesztóval és sült tört krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése