Fantasztikus desszertek

Fekete-erdőtekercs

Fekete-erdő tekercs

Hozzávalók
A díszítéshez:
A piskótához:
6 db
tojás
100 g
cukor
1 csipet
95 g
liszt
25 g
holland kakaópor
A krémhez:
400 ml
hideg 30%-os tejszín
120 g
porcukor
0.5 db
vaníliarúd
4 ek
meggylekvár
100 g
étcsokoládé
2 marék
meggy (vagy cseresznye)

Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjük és sütőpapírral borított nagy méretű tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen, egy konyharuha segítségével, feltekerjük.
Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük meggylekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, megtöltjük a kb. ¾-ével a tekercset, rádobálunk pár magozott meggyszemet, feltekerjük és a tetejét lekenjük a maradék habbal, majd hűtőbe rakjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, vékony rétegben egy sütőpapíros tepsire simítjuk és a papírral együtt feltekerjük hengerré. Bedobjuk a hűtőbe amíg megdermed a csoki, kitekerjük a sütőpapírt (ezzel letöredezik a csoki) és a csokidarabokkal díszítjük a tekercset.

www.streetkitchen.hu

Igazi villantós desszertet hoztunk: klasszik Fekete-erdő torta, de egy kis csavarral, tekercs formában! Süssétek meg a családdal, nem fogtok csalódni! :P

Hozzávalók

1 tekercshez
A díszítéshez:
A piskótához:
6 db
tojás
100 g
cukor
1 csipet
95 g
liszt
25 g
holland kakaópor
A krémhez:
400 ml
hideg 30%-os tejszín
120 g
porcukor
0.5 db
vaníliarúd
4 ek
meggylekvár
100 g
étcsokoládé
2 marék
meggy (vagy cseresznye)
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjük és sütőpapírral borított nagy méretű tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen, egy konyharuha segítségével, feltekerjük.
Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük meggylekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, megtöltjük a kb. ¾-ével a tekercset, rádobálunk pár magozott meggyszemet, feltekerjük és a tetejét lekenjük a maradék habbal, majd hűtőbe rakjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, vékony rétegben egy sütőpapíros tepsire simítjuk és a papírral együtt feltekerjük hengerré. Bedobjuk a hűtőbe amíg megdermed a csoki, kitekerjük a sütőpapírt (ezzel letöredezik a csoki) és a csokidarabokkal díszítjük a tekercset.

Ha tetszett a Fekete-erdő tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept