Fantasztikus desszertek

EarlGreyteakrémesdél-amerikaibrownie

Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie

Hozzávalók
A fekete teás krémhez
20 ml
forró víz
5 db
150 g
mascarpone
3 ek
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
A sós karamellhez
125 g
kristálycukor
25 g
vaj
1 tk
A brownie-hoz
3 db
tojás
150 g
étcsoki
150 g
vaj + a forma kikenéséhez
30 g
tej
150 g
kristálycukor
1 tk
instant kávé
1 csipet
50 g
finomliszt
3 ek
holland kakaópor
A díszítéshez
gyöngycukor
80 ml
habtejszín
125 g
habtejszín

Elkészítés

A dél-amerikai brownie-hoz először a fekete teás krémet kezdjük elkészíteni. Felmelegítjük a vizet és a tejszín felét, majd ráöntjük a teafilterekre és hagyjuk pihenni 15 percet.  

Míg áznak a teafilterek, elkészítjük a sós karamellkrémet. Ehhez először felmelegítjük a tejszínt és félretesszük. A cukrot közepes lángon megkaramellizáljuk egy serpenyőben, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat, utána a tejszínt, majd a sót is. Homogénre keverjük, megvárjuk, amíg újra felolvadnak benne a karamelldarabok, aztán hagyjuk, hogy krémszerűvé dermedjen. 

Ezután kinyomkodjuk a teafiltereket és az ízesített tejszínt a hűtőbe tesszük. 

A brownie-hoz a tojásokat szétválasztjuk.

A csokit a vajjal és tejjel együtt egy gömb alakú keverőtálban összeolvasztjuk vízgőz fölött. Hozzáadjuk a cukrot, a kávét és a sót, olvadásig keverjük; majd egyesével a tojássárgáját is beleadagoljuk. Mikor összeolvadt, levesszük az edényt a vízgőzről és beleszitáljuk a lisztet. 

A fehérjét kemény habbá verjük és spatulával lágyan összeforgatjuk a csokoládés tésztával.   

A szilikon sütőformát kivajazzuk vagy kifújjuk olajspray-vel és megszórjuk kakaóporral, majd beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Még forrón, egy éles késsel körbefutunk a sütik és a forma között, majd egy határozott mozdulattal tányérra borítjuk őket és hagyjuk kihűlni.

A krém befejezéséhez a tejszín másik felét a mascarponéval és a teás tejszínnel stabil krémmé habosítjuk. Beledolgozzuk a porcukrot és a vaníliaaromát is, majd sima csöves habzsákból a tészta tetejére nyomjuk a krémet.

Sós karamellel és cukorgyöngyökkel díszítve tálaljuk.

earl-grey-teakremes-del-amerikai-brownie
Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 

Még több brownie:

Málnás brownie

Karamellás brownie

Gesztenyés brownie

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon különleges brownie-val készültünk. Fekete tea, mascarpone és rengeteg sós karamell is kerül bele, csak, hogy biztos legyen a cukorsokk! :D

Hozzávalók

12 darab brownie-hoz
A fekete teás krémhez
20 ml
forró víz
5 db
150 g
mascarpone
3 ek
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
A sós karamellhez
125 g
kristálycukor
25 g
vaj
1 tk
A brownie-hoz
3 db
tojás
150 g
étcsoki
150 g
vaj + a forma kikenéséhez
30 g
tej
150 g
kristálycukor
1 tk
instant kávé
1 csipet
50 g
finomliszt
3 ek
holland kakaópor
A díszítéshez
gyöngycukor
80 ml
habtejszín
125 g
habtejszín

A dél-amerikai brownie-hoz először a fekete teás krémet kezdjük elkészíteni. Felmelegítjük a vizet és a tejszín felét, majd ráöntjük a teafilterekre és hagyjuk pihenni 15 percet.  

Míg áznak a teafilterek, elkészítjük a sós karamellkrémet. Ehhez először felmelegítjük a tejszínt és félretesszük. A cukrot közepes lángon megkaramellizáljuk egy serpenyőben, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat, utána a tejszínt, majd a sót is. Homogénre keverjük, megvárjuk, amíg újra felolvadnak benne a karamelldarabok, aztán hagyjuk, hogy krémszerűvé dermedjen. 

Ezután kinyomkodjuk a teafiltereket és az ízesített tejszínt a hűtőbe tesszük. 

A brownie-hoz a tojásokat szétválasztjuk.

A csokit a vajjal és tejjel együtt egy gömb alakú keverőtálban összeolvasztjuk vízgőz fölött. Hozzáadjuk a cukrot, a kávét és a sót, olvadásig keverjük; majd egyesével a tojássárgáját is beleadagoljuk. Mikor összeolvadt, levesszük az edényt a vízgőzről és beleszitáljuk a lisztet. 

A fehérjét kemény habbá verjük és spatulával lágyan összeforgatjuk a csokoládés tésztával.   

A szilikon sütőformát kivajazzuk vagy kifújjuk olajspray-vel és megszórjuk kakaóporral, majd beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Még forrón, egy éles késsel körbefutunk a sütik és a forma között, majd egy határozott mozdulattal tányérra borítjuk őket és hagyjuk kihűlni.

A krém befejezéséhez a tejszín másik felét a mascarponéval és a teás tejszínnel stabil krémmé habosítjuk. Beledolgozzuk a porcukrot és a vaníliaaromát is, majd sima csöves habzsákból a tészta tetejére nyomjuk a krémet.

Sós karamellel és cukorgyöngyökkel díszítve tálaljuk.

earl-grey-teakremes-del-amerikai-brownie
Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 

Még több brownie:

Málnás brownie

Karamellás brownie

Gesztenyés brownie

Ha tetszett az Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept