Ünnepi italok

Felturbózottgesztenyelikőr

Felturbózott gesztenyelikőr

Hozzávalók
500 g
cukrozatlan gesztenyemassza
100 g
barna cukor
100 ml
fűszeres barna rum
5 szem
kardamom
5 szem
szegfűszeg
4 szem
szegfűbors
3 rúd
fahéj
1 db
csillagánizs
1 csipet
szerecsendió
2 g
ízesítetlen fekete tea
(mi assam teát használtunk)
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
200 ml
fehér rum
10 ml
balzsamecet
4 db
tojássárgája
500 ml
tejszín

Elkészítés

A gesztenyelikőrhöz a gesztenyemasszát egy lábasban felforraljuk a tejszínnel, a barna cukorral és a barna rummal. Az egész fűszereket egy teatojásba tesszük, pár percig forraljuk az ízesített tejszínben, hozzáadjuk a balzsamecetet és a 4 tojássárgáját, 1-2 percig még főzzük, utána a folyadékot átszűrjük, és ha kell, botmixerrel krémesítjük.

A teafüvet és a citrushéjakat egy üvegbe tesszük, a likőralapot összekeverjük a fehér rummal, majd az üvegbe öntjük. Lehűtve várjuk vele a vendégsereget. :)

felturbozott-gesztenyelikor
Felturbózott gesztenyelikőr (Fotó: Street Kitchen)

Még több likőr recept:

Tojáslikőr

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Sóskaramell-likőr

www.streetkitchen.hu

Eléggé felcsillant a szemünk, amikor kiderült, hogy ilyen likőrre még nemigen volt példa a világtörténelemben. Imádjuk, ha valami új, úgyhogy ez pont megfelel arra, hogy te is tesztelgesd. Az egészet egy kis chai latte ízzel is megbolondítottuk, hogy még jobban üssenek az aromák.

Hozzávalók

1 750 ml-es üveghez
500 g
cukrozatlan gesztenyemassza
100 g
barna cukor
100 ml
fűszeres barna rum
5 szem
kardamom
5 szem
szegfűszeg
4 szem
szegfűbors
3 rúd
fahéj
1 db
csillagánizs
1 csipet
szerecsendió
2 g
ízesítetlen fekete tea
(mi assam teát használtunk)
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
200 ml
fehér rum
10 ml
balzsamecet
4 db
tojássárgája
500 ml
tejszín

A gesztenyelikőrhöz a gesztenyemasszát egy lábasban felforraljuk a tejszínnel, a barna cukorral és a barna rummal. Az egész fűszereket egy teatojásba tesszük, pár percig forraljuk az ízesített tejszínben, hozzáadjuk a balzsamecetet és a 4 tojássárgáját, 1-2 percig még főzzük, utána a folyadékot átszűrjük, és ha kell, botmixerrel krémesítjük.

A teafüvet és a citrushéjakat egy üvegbe tesszük, a likőralapot összekeverjük a fehér rummal, majd az üvegbe öntjük. Lehűtve várjuk vele a vendégsereget. :)

felturbozott-gesztenyelikor
Felturbózott gesztenyelikőr (Fotó: Street Kitchen)

Még több likőr recept:

Tojáslikőr

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Sóskaramell-likőr

Ha tetszett a Felturbózott gesztenyelikőr receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept