Mirelit kaják

Finomfőzelékmirelitből

Finomfőzelék mirelitből

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott finomfőzelékmix
(kukorica, borsó, répa, karfiol, zöldbab, krumpli vegyesen)
1 ek
kristálycukor
500 ml
víz
200 ml
főzőtejszín
30 g
finomliszt
2 ek
fehér balzsamecet
2 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
4 db
tojás
4 ek
étolaj
0.5 tk
fűszerpaprika
30 g
vaj

Elkészítés

A finomfőzelék mirelitből egy nagyon egyszerű recept, mutatjuk is, hogyan készül: olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket, a cukrot és erős hőfokon 1 percig pirítjuk. Sózzuk, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon 10 percig főzzük. A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és behabarjuk vele a főzeléket. Hozzáadjuk a vajat, a balzsamecetet és a finomra vágott petrezselymet.

A tojásokból kevés olajon tükörtojást készítünk, a tetejét meghintjük fűszerpaprikával, és ezzel tálaljuk a kész finomfőzeléket. 

Finomfőzelék mirelit zöldségekből tükörtojással
Finomfőzelék mirelitből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ez a finomfőzelék mirelit zöldségekből egyszerre gyors és ízletes megoldás, ha egy klasszikus, de modern csavarral elkészített ételre vágysz. A friss petrezselyem és a balzsamecet finomítja az ízeket, míg a tükörtojás és a fűszerpaprika teszi igazán teljessé a fogást. Próbáld ki ezt a főzeléket, és garantáltan újra felfedezed, miért is kapta a "finom" nevet! Imádod a menzás kajákat? Akkor adunk még pár tippet, mi legyen az ebéd a napokban:

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Kelkáposzta-főzelék

Retró paradicsomos káposzta

www.streetkitchen.hu

Egy jó finomfőzelék sosem rossz. Hiszen a nevében is benne van, hogy milyen. Hidd el, ez nem a menzás változat, amitől kirázott a hideg. Mondjuk én azt is csíptem. :)

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott finomfőzelékmix
(kukorica, borsó, répa, karfiol, zöldbab, krumpli vegyesen)
1 ek
kristálycukor
500 ml
víz
200 ml
főzőtejszín
30 g
finomliszt
2 ek
fehér balzsamecet
2 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
4 db
tojás
4 ek
étolaj
0.5 tk
fűszerpaprika
30 g
vaj

A finomfőzelék mirelitből egy nagyon egyszerű recept, mutatjuk is, hogyan készül: olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket, a cukrot és erős hőfokon 1 percig pirítjuk. Sózzuk, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon 10 percig főzzük. A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és behabarjuk vele a főzeléket. Hozzáadjuk a vajat, a balzsamecetet és a finomra vágott petrezselymet.

A tojásokból kevés olajon tükörtojást készítünk, a tetejét meghintjük fűszerpaprikával, és ezzel tálaljuk a kész finomfőzeléket. 

Finomfőzelék mirelit zöldségekből tükörtojással
Finomfőzelék mirelitből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ez a finomfőzelék mirelit zöldségekből egyszerre gyors és ízletes megoldás, ha egy klasszikus, de modern csavarral elkészített ételre vágysz. A friss petrezselyem és a balzsamecet finomítja az ízeket, míg a tükörtojás és a fűszerpaprika teszi igazán teljessé a fogást. Próbáld ki ezt a főzeléket, és garantáltan újra felfedezed, miért is kapta a "finom" nevet! Imádod a menzás kajákat? Akkor adunk még pár tippet, mi legyen az ebéd a napokban:

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Kelkáposzta-főzelék

Retró paradicsomos káposzta

Ha tetszett a Finomfőzelék mirelitből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept