
Pékség
Focacciavariációk
Az Olaszországban igazi street food kajának számító focacciáért nem kell órákat utaznunk és a helyi mammáktól kérni a klasszikus receptet. Van ugyanis egy jó hírünk ezen étel kedvelőinek, mégpedig, hogy itthon is eltudjátok készíteni a klasszikus, olasz, mindenféle jóval telepakolt tésztát. Ráadásul nem is egy, hanem egyből három szuper variációt mutatunk nektek!
Hozzávalók
9 db 150 g-os focacciához
A kovászhoz
10 g
friss élesztő
1 csapott tk
cukor
100 g
liszt
150 ml
víz
A focaccia tésztához
1 db
adag kovász
750 g
liszt
4 mk
só
2 ek
olívaolaj
400 ml
víz
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
500 g
konzerv darabolt paradicsom (vagy érett nyári paradicsom)
1 csapott mk
bazsalikom
1 tk
oregánó
1 tk
só
1 tk
cukor
A sült hagymás feltéthez
kész paradicsomszósz
3 fej
nagyobb vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
4 ek
olaj
A bazsalikomos-mozzarellás feltéthez
kész paradicsomszósz
250 g
mozzarella
1 csokor
bazsalikom
1 ág
kakukkfű
A pármai sonkás - kecskesajtos feltéthez
kész paradicsomszósz
6 szelet
pármai sonka
125 g
kecskesajt
1 marék
fekete magozott olívabogyó
1 ág
rozmaring
A paradicsomszószhoz

Ha tetszett a Focaccia variációk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept