Megúszós kaják

Fodroskeles,csicsókás,debrecenisegytálétel

Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel

Hozzávalók
20 g
vaj
2 ek
olívaolaj
300 g
csicsóka
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
5 db
debreceni kolbász
150 g
fodros kel
1 tk
keményítő
100 ml
víz

Elkészítés

A fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel első lépéseként az olajat közepes hőfokon felmelegítjük egy sütőbe is rakható serpenyőben, majd hozzáadjuk az alaposan megsikált, négybe vágott csicsókát, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon 2-3 perc alatt megpirítjuk. Beledobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és közepesen erős hőfokon kb. 3 percig pároljuk. 

Hozzáadjuk a felezett debrecenit és a torzsájától megszabadított, rusztikus darabokra vágott fodros kelt, és addig pároljuk, amíg a víz el nem párolog. Ekkor betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe 5 percre. Miután megsült, kivesszük a sütőből egy konyharuhával, visszahelyezzük a tűzhelyre, beledobjuk a vajat, rázúdítjuk a vízzel elkevert keményítőt, és 1-2 perc alatt kiforraljuk az egészet, hogy legyen egy kis szaftunk is hozzá. 

fodros-keles-csicsokas-debrecenis-egytaletel
Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 5 perc 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Megúszós kaja extra alapanyagokból, ami bármelyik téli estén kiadós vacsora lehet.

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
2 ek
olívaolaj
300 g
csicsóka
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
5 db
debreceni kolbász
150 g
fodros kel
1 tk
keményítő
100 ml
víz

A fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel első lépéseként az olajat közepes hőfokon felmelegítjük egy sütőbe is rakható serpenyőben, majd hozzáadjuk az alaposan megsikált, négybe vágott csicsókát, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon 2-3 perc alatt megpirítjuk. Beledobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és közepesen erős hőfokon kb. 3 percig pároljuk. 

Hozzáadjuk a felezett debrecenit és a torzsájától megszabadított, rusztikus darabokra vágott fodros kelt, és addig pároljuk, amíg a víz el nem párolog. Ekkor betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe 5 percre. Miután megsült, kivesszük a sütőből egy konyharuhával, visszahelyezzük a tűzhelyre, beledobjuk a vajat, rázúdítjuk a vízzel elkevert keményítőt, és 1-2 perc alatt kiforraljuk az egészet, hogy legyen egy kis szaftunk is hozzá. 

fodros-keles-csicsokas-debrecenis-egytaletel
Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 5 perc 

Ha tetszett a Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept