Húsos kaják

Fokhagymás-paprikássertéstarja

Fokhagymás-paprikás sertéstarja
Fokhagymás-paprikás sertéstarja

Hozzávalók
800 g
sertéstarja
bors
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
fűszerpaprika
200 ml
alaplé
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés
  1. A sertéstarját kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

  2. Egy lábasban az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük, a hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

  3. Ugyanabban a lábasban a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd röviden átkeverjük, hogy a paprika kiadja az aromáját.

  4. Visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk az alaplevet, lefedjük, és alacsony lángon 40–50 percig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a szósz pedig kissé besűrűsödik.

  5. Az elkészült sertéstarját forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp: ha nem szeretjük a rizst, nyugodtan készíthetünk mellé főtt burgonyát is, amit akár több folyadékot használva, az utolsó 15 percben, felkockázva bele is főzhetünk.

www.streetkitchen.hu

Paprikás, magyaros, tarjás, szaftos… hát mi más kell még?

A fokhagymás-paprikás sertéstarja igazi fullos kaja, ami jól hozza a magyar konyha szívét-lelkét és azt a házias ízt, amitől mindenki jóllakottan és elégedetten áll fel a tányérja mellől. Az omlós tarjának jól áll a fokhagyma és a paprika is, a végeredmény pedig annyira fullos, hogy bármelyik hétvégi asztalon megállja helyét!

Hozzávalók

4 főre
800 g
sertéstarja
bors
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
fűszerpaprika
200 ml
alaplé
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés

  1. A sertéstarját kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

  2. Egy lábasban az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük, a hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

  3. Ugyanabban a lábasban a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd röviden átkeverjük, hogy a paprika kiadja az aromáját.

  4. Visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk az alaplevet, lefedjük, és alacsony lángon 40–50 percig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a szósz pedig kissé besűrűsödik.

  5. Az elkészült sertéstarját forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp: ha nem szeretjük a rizst, nyugodtan készíthetünk mellé főtt burgonyát is, amit akár több folyadékot használva, az utolsó 15 percben, felkockázva bele is főzhetünk.

Fokhagymás-paprikás sertéstarja rizzsel, uborkával, tányérban
Fokhagymás-paprikás sertéstarja (Fotó: Street Kitchen)

Ez a klasszikus húsétel tökéletes választás, ha valami tartalmas, mégis egyszerű fogásra vágysz. Egy jó adag krumplipürével, rizzsel vagy ropogós héjú kenyérrel igazi telitalálat, ami mellől a friss savanyúság sem hiányozhat.

A fokhagymás-paprikás sertéstarja nem az egyetlen cuccos tarja receptünk! Itt van még három tutiság!

Lecsós tarja rizzsel

Tarja pékné módra

Egészben sült tarja fehérboros-kakukkfüves gombamártással

Ha tetszett a fokhagymás-paprikás sertéstarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése