Húsételek

Fokhagymásszelet

Fokhagymás szelet

Hozzávalók
A tálaláshoz
8 db
100 g-os karajszelet
1 ek
paradicsompüré
15 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
liszt
40 ml
olaj
1 fej
hagyma
(100 g)
600 ml
szárnyasalaplé
rizibizi
szalmaburgonya

Elkészítés

A fokhagymás szelet alapja nem más, mint sertéskaraj. Az elkészítése pofonegyszerű, de van néhány trükk, amire érdemes figyelni. Először a karajszeletek szélén található hártyát késsel néhány helyen bevagdossuk, hogy sütésnél a szeletek ne ugorjanak össze. A paradicsompüréhez keverünk 5 gerezd zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát vékonyan megszórjuk liszttel.


Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, és elkezdjük benne sütni a húst. 2 percig sütjük az egyik oldalát és amíg sül, a hagymát finomra vágjuk, majd fordítás előtt a piruló szeletekre szórjuk, és további 2 percig pirítjuk.

Felöntjük az alaplével, és többször megforgatva készre pároljuk a húst, amíg a keletkező szaft besűrűsödik. Amíg a húsok párolódnak, a maradék fokhagymagerezdeket összekeverjük pár csepp olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt barnára sütjük. Rizibizivel és szalmaburgonyával, illetve a sült fokhagymagerezdekkel tálaljuk a húst.

fokhagymas-szelet-
Fokhagymás szelet (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

Ha kedveled a fokhagymás kajákat, akkor ezek az ételek biztos, hogy ízleni fognak! Próbáld ki őket mind!

Mézes-fokhagymás csirkecomb

Fokhagymás tarja juhtúrós puliszkával

Sült fokhagymás burgonyakrémleves

www.streetkitchen.hu

Ez a szaftos, duplán fokhagymás karajszelet szuper vasárnapi ebéd lehet, de egy sima hétköznapi vacsorára is összedobhatjuk, ugyanis pikk-pakk megvan.

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
8 db
100 g-os karajszelet
1 ek
paradicsompüré
15 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
liszt
40 ml
olaj
1 fej
hagyma
(100 g)
600 ml
szárnyasalaplé
rizibizi
szalmaburgonya

A fokhagymás szelet alapja nem más, mint sertéskaraj. Az elkészítése pofonegyszerű, de van néhány trükk, amire érdemes figyelni. Először a karajszeletek szélén található hártyát késsel néhány helyen bevagdossuk, hogy sütésnél a szeletek ne ugorjanak össze. A paradicsompüréhez keverünk 5 gerezd zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát vékonyan megszórjuk liszttel.


Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, és elkezdjük benne sütni a húst. 2 percig sütjük az egyik oldalát és amíg sül, a hagymát finomra vágjuk, majd fordítás előtt a piruló szeletekre szórjuk, és további 2 percig pirítjuk.

Felöntjük az alaplével, és többször megforgatva készre pároljuk a húst, amíg a keletkező szaft besűrűsödik. Amíg a húsok párolódnak, a maradék fokhagymagerezdeket összekeverjük pár csepp olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt barnára sütjük. Rizibizivel és szalmaburgonyával, illetve a sült fokhagymagerezdekkel tálaljuk a húst.

fokhagymas-szelet-
Fokhagymás szelet (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

Ha kedveled a fokhagymás kajákat, akkor ezek az ételek biztos, hogy ízleni fognak! Próbáld ki őket mind!

Mézes-fokhagymás csirkecomb

Fokhagymás tarja juhtúrós puliszkával

Sült fokhagymás burgonyakrémleves

Ha tetszett a Fokhagymás szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept