Pékség

Fokhagymásvajasbagett

Fokhagymás vajas bagett

Hozzávalók
2 egész
fej fokhagyma
1 ek
étolaj
só, bors
300 g
lágy vaj
2 tk
oregánó
2 db
bagett
(kb. 30 cm-es)

Elkészítés

A fokhagymás vajas bagett elkészítéséhez az egész fej fokhagymákat megmossuk, de nem pucoljuk meg, csak félbevágjuk, meglocsoljuk olajjal a vágott felületüket, sózzuk, borsozzuk és alaposan becsomagoljuk alufóliába őket. Egy tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A vajat egy tálba rakjuk. Belenyomjuk a krémesre sült fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk az oregánót, majd alaposan elkeverjük. Bedobjuk a hűtőbe kb. 10 percre, hogy formázható állagra hűljön, majd folpackra kanalazzuk és feltekerjük, mint egy szaloncukrot. Az így kapott vajrudat bedobjuk a fagyasztóba és 10-15 perc alatt keményre dermesztjük.

A bagetteket 1,5 cm-es távolságokban beirdaljuk a háromnegyedéig – arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk be teljesen az aljáig, mert úgy nem marad egyben. A kidermesztett fűszervajat kicsomagoljuk és szeleteket vágunk belőle, amiket belenyomkodjuk a bagett vágásaiba. Az így betöltött bagetteket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük őket.

Fokhagymás vajas bagett tepsiben
Fokhagymás vajas bagett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 25 perc

A fokhagymás vajas bagett nem az egyetlen tutiság, ami a tarsolyunkban van! Itt van még három frankó, otthon is elkészíthető kenyérféle!

Olívás ciabatta

Retró sós kifli

Kovászos zsemle

www.streetkitchen.hu

Igen tudom, ezt készen is meg lehet venni a boltban, de őszinte leszek: olyan könnyen összedobhatod bármikor, hogy szerintem felesleges! Ráadásul ebből is készülhetsz előre és lefagyaszthatod, hogy bármikor csemegézhesd ezt az ellenállhatatlan finomságot.

Hozzávalók

2 darabhoz
2 egész
fej fokhagyma
1 ek
étolaj
só, bors
300 g
lágy vaj
2 tk
oregánó
2 db
bagett
(kb. 30 cm-es)

A fokhagymás vajas bagett elkészítéséhez az egész fej fokhagymákat megmossuk, de nem pucoljuk meg, csak félbevágjuk, meglocsoljuk olajjal a vágott felületüket, sózzuk, borsozzuk és alaposan becsomagoljuk alufóliába őket. Egy tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A vajat egy tálba rakjuk. Belenyomjuk a krémesre sült fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk az oregánót, majd alaposan elkeverjük. Bedobjuk a hűtőbe kb. 10 percre, hogy formázható állagra hűljön, majd folpackra kanalazzuk és feltekerjük, mint egy szaloncukrot. Az így kapott vajrudat bedobjuk a fagyasztóba és 10-15 perc alatt keményre dermesztjük.

A bagetteket 1,5 cm-es távolságokban beirdaljuk a háromnegyedéig – arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk be teljesen az aljáig, mert úgy nem marad egyben. A kidermesztett fűszervajat kicsomagoljuk és szeleteket vágunk belőle, amiket belenyomkodjuk a bagett vágásaiba. Az így betöltött bagetteket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük őket.

Fokhagymás vajas bagett tepsiben
Fokhagymás vajas bagett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 25 perc

A fokhagymás vajas bagett nem az egyetlen tutiság, ami a tarsolyunkban van! Itt van még három frankó, otthon is elkészíthető kenyérféle!

Olívás ciabatta

Retró sós kifli

Kovászos zsemle

Ha tetszett a fokhagymás vajas bagett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése