Szendvics

Francesinha,abrutálisportugálmelegszendvics

Francesinha, a brutális portugál melegszendvics

Hozzávalók
2 szelet
sertéskaraj
(kb. 140-150 g / szelet)
só, bors
50 ml
olaj
120 g
gyulai kolbász
3 gerezd
fokhagyma
20 ml
olívaolaj
2 db
babérlevél
250 ml
passata
1 csipet
füstölt paprika vagy pirospaprika
250 ml
sör
Az összeállításhoz
4 szelet
kenyér
2 szelet
sonka
4 szelet
edami sajt
2 db
tojás

Elkészítés

A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk egy serpenyőben.

A karajt félcentisre lapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben az olajon mindkét oldalát másfél percig sütjük, majd félretesszük.

A kolbászt félbevágjuk, hosszában felszeleteljük, majd a forró serpenyőben lepirítjuk. Félretesszük, a hús mellé, hogy átvegye a zsíros kolbászszaftot.

A fokhagymát felszeleteljük, és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a visszamaradt zsíron, hozzáadunk még 2 evőkanálnyi olívaolajat, mellédobjuk a babérlevelet, felöntjük a passatával, füstölt paprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és kicsit visszaforraljuk. Ezután felöntjük a sörrel, majd 10 percig erős lángon rotyogtatjuk. A sűrű szószhoz 40-50 ml vizet öntünk, és összeforraljuk. 

Ha elkészült a szósz, összerakjuk a szendvicseket: egy szelet kenyérre egy szelet sonkát teszünk, rá a sült karajt, 2-3 szelet kolbászt, egy szelet edami sajtot, majd rátesszük a másik szelet kenyeret, végül egy szelet sajttal lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, amíg megolvad a szendvicseken a sajt. Közben a serpenyőben 1-1 tükörtojást sütünk, rátesszük a szendvicsek tetejére, nyakon öntjük a sörös mártással, és egy jó adag sült krumplival vagy magában is tálalhatjuk.

francesinha, a portugál melegszendvics
Francesinha

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Portugál kocsmakaja, egy brutális melegszendvics sörös-paradicsomos mártással, amit minden kocsma a saját változatában készít.

Hozzávalók

2 darab szendvicshez
2 szelet
sertéskaraj
(kb. 140-150 g / szelet)
só, bors
50 ml
olaj
120 g
gyulai kolbász
3 gerezd
fokhagyma
20 ml
olívaolaj
2 db
babérlevél
250 ml
passata
1 csipet
füstölt paprika vagy pirospaprika
250 ml
sör
Az összeállításhoz
4 szelet
kenyér
2 szelet
sonka
4 szelet
edami sajt
2 db
tojás

A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk egy serpenyőben.

A karajt félcentisre lapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben az olajon mindkét oldalát másfél percig sütjük, majd félretesszük.

A kolbászt félbevágjuk, hosszában felszeleteljük, majd a forró serpenyőben lepirítjuk. Félretesszük, a hús mellé, hogy átvegye a zsíros kolbászszaftot.

A fokhagymát felszeleteljük, és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a visszamaradt zsíron, hozzáadunk még 2 evőkanálnyi olívaolajat, mellédobjuk a babérlevelet, felöntjük a passatával, füstölt paprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és kicsit visszaforraljuk. Ezután felöntjük a sörrel, majd 10 percig erős lángon rotyogtatjuk. A sűrű szószhoz 40-50 ml vizet öntünk, és összeforraljuk. 

Ha elkészült a szósz, összerakjuk a szendvicseket: egy szelet kenyérre egy szelet sonkát teszünk, rá a sült karajt, 2-3 szelet kolbászt, egy szelet edami sajtot, majd rátesszük a másik szelet kenyeret, végül egy szelet sajttal lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, amíg megolvad a szendvicseken a sajt. Közben a serpenyőben 1-1 tükörtojást sütünk, rátesszük a szendvicsek tetejére, nyakon öntjük a sörös mártással, és egy jó adag sült krumplival vagy magában is tálalhatjuk.

francesinha, a portugál melegszendvics
Francesinha

Ha tetszett a Francesinha, a brutális portugál melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept