Szendvics

Franciaálomburger

Francia álomburger

Hozzávalók
A vörösboros mártáshoz
3 szál
újhagyma
20 g
vaj
só, bors
100 ml
vörösbor
100 ml
víz
A majonézhez
180 g
olaj
1 db
tojás
citrom leve
(negyed darabé)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
mustár
1 tk
füstölt paprika
A zöldséghez
50 g
bébispenót
A húspogácsához
400 g
darált marhahús
só, bors
80 g
comté sajt vagy amilyet szerettek
A flambírozott libamájhoz
150 g
hízott libamáj
100 ml
rum
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
25 g
vaj
50 g
vaj

Elkészítés

A mártáshoz a vajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a bor és víz keverékével, és folyamatos forralás mellett sűrűre főzzük.

A majonéz összetevőit egy edénybe tesszük, majd botmixerrel egyenletesen, alulról felfelé irányuló mozgással összekeverjük, amíg ki nem alakul az emulzió.

A spenótot kevés vajon kicsit megpároljuk.

A marhahúsból pogácsát formálunk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát a kívánt átsütöttségűre grillezzük, a fordítás után a második felére pedig comté sajtot olvasztunk.

Francia álomburger

A zsemlét félbe vágjuk,  a belső felét megkenjük vajjal, majd megpirítjuk.

A libamájszeletet elkezdjük pirítani, majd fordítás után kevés rumot adunk hozzá, melyet begyújtunk, és így fejezzük be.

Jöhet az összeállítás: a pirult zsemle alját megkenjük a majonézzel, erre kerül a bébispenót, a húspogácsa, a libamáj, valamint a vörösboros mártás. A zsemle tetejét is megkenjük a majonézzel, egybe fordítjuk és készen is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ennek a burgernek sem kell nagyon szégyenkeznie, ugyanis a libamájtól kezdve a különleges sajton át a vörösboros mártáson keresztül a házi, fokhagymás majonézig minden imádott dolog IS belekerült.

Hozzávalók

2 burgerhez
A vörösboros mártáshoz
3 szál
újhagyma
20 g
vaj
só, bors
100 ml
vörösbor
100 ml
víz
A majonézhez
180 g
olaj
1 db
tojás
citrom leve
(negyed darabé)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
mustár
1 tk
füstölt paprika
A zöldséghez
50 g
bébispenót
A húspogácsához
400 g
darált marhahús
só, bors
80 g
comté sajt vagy amilyet szerettek
A flambírozott libamájhoz
150 g
hízott libamáj
100 ml
rum
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
25 g
vaj
50 g
vaj

A mártáshoz a vajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a bor és víz keverékével, és folyamatos forralás mellett sűrűre főzzük.

A majonéz összetevőit egy edénybe tesszük, majd botmixerrel egyenletesen, alulról felfelé irányuló mozgással összekeverjük, amíg ki nem alakul az emulzió.

A spenótot kevés vajon kicsit megpároljuk.

A marhahúsból pogácsát formálunk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát a kívánt átsütöttségűre grillezzük, a fordítás után a második felére pedig comté sajtot olvasztunk.

Francia álomburger

A zsemlét félbe vágjuk,  a belső felét megkenjük vajjal, majd megpirítjuk.

A libamájszeletet elkezdjük pirítani, majd fordítás után kevés rumot adunk hozzá, melyet begyújtunk, és így fejezzük be.

Jöhet az összeállítás: a pirult zsemle alját megkenjük a majonézzel, erre kerül a bébispenót, a húspogácsa, a libamáj, valamint a vörösboros mártás. A zsemle tetejét is megkenjük a majonézzel, egybe fordítjuk és készen is vagyunk!

Ha tetszett a Francia álomburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept