A frankfurti leves kezdéseként a virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük.
A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit. Majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc).
Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket.
Ha egy kicsit kihűl a frankfurti leves, már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!
Frankfurtileves,aklasszikustélikaja
A németek nem pont a gasztronómiájukról híresek, de azért nekik is akad néha egy-két jó húzásuk. Mindenképpen ezek közé tartozik a frankfurti leves, ami virslivel, káposztával, frankó fűszerekkel és egy kevés tejföllel operál, ezért mi kimondottan imádjuk. Ha ti is így vagytok ezzel, akkor jó hírünk van, megérkezett ugyanis a perfekt SK féle recept!
A frankfurti leves egy igazi magyar kedvenc, ami már az első kanálnál felmelegít, mint egy puha takaró. A kelkáposzta, a virsli és a fűszerpaprika triója egyszerre nosztalgikus és laktató - pont az a fogás, ami a hűvös napokon hazahozza a menzák és családi ebédek emlékét, csak sokkal finomabban. Ráadásul filléres, gyorsan elkészül, és másnapra még jobb lesz, ha hagyod összeérni az ízeket.
Hozzávalók
Elkészítés
A frankfurti leves kezdéseként a virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük.
A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit. Majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc).
Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket.
Ha egy kicsit kihűl a frankfurti leves, már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!
A klasszikus receptet feldobhatod egy kis mustárral, fokhagymával vagy köménnyel: ezek extra mélységet adnak az ízének. És ha szereted a krémesebb változatokat, egy kis tejföllel és egy csipet liszttel sűrítve igazi komfortleves lesz belőle, amitől senki nem marad éhes.
Ha kedvet kaptál a levesezéshez, akkor próbáld ki ezeket a recepteket is!
Ha tetszett a frankfurti leves, a klasszikus téli kaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



