Fantasztikus desszertek

Fügés,fehércsokikrémesloaf

Fügés, fehércsokikrémes loaf

Hozzávalók
A tésztához
5 szem
aszalt füge
65 ml
espresso
110 g
törökmogyoró
200 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
1 mk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
0.5 mk
½ mk szerecsendió
190 g
puha vaj
200 g
kristálycukor
40 g
natúr joghurt
5 db
tojás
A krémhez
20 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília)
2 csipet
fahéj
130 g
mascarpone
100 g
fehércsokoládé
A díszítéshez
5 szem
friss füge
olvasztott fehércsoki
100 g
vaj

Elkészítés
 [caption id="attachment_12157290" align="aligncenter" width="1600"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az aszalt fügéket apróra vágjuk és a forró kávéba dobjuk őket. A mogyorót egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd 80 grammot belőle egy aprítógépben lezúzunk, a maradékot pedig durvára vágjuk. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval, sütőporral, sóval, és fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük joghurtot és a tojásokat is. A kávéban áztatott aszalt fügét aprítógépben lezúzzuk és hozzákeverjük a tojásokhoz, végül a mogyorós lisztet is belekeverjük a tésztába. A masszát sütőpapíros formába rakjuk és 175 fokos sütőben, kb. 45 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni majd 3 részre vágjuk. A krémhez a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával  majd belekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét, a fahéjat és az olvasztott fehércsokit. A krémmel megtöltjük a lapokat, újra az eredeti formájára rakjuk össze a sütit és bevonjuk a maradék krémmel. Friss fügével és kevés olvasztott csokival díszítjük.[caption id="attachment_12157293" align="aligncenter" width="1128"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Erről a sütiről már a neve és a kinézete elmond mindent. Annyira zseniálisan tökéletes lett, hogy komolyan nem tudjuk eldönteni, hogy a szépsége vagy az íze miatt extrább. Maradjunk annyiban, hogy holtverseny lett, mert ez a fügés, fehércsokikrémes loaf díjnyertes minden területen!

Hozzávalók

6 29x10 cm-es formához
A tésztához
5 szem
aszalt füge
65 ml
espresso
110 g
törökmogyoró
200 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
1 mk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
0.5 mk
½ mk szerecsendió
190 g
puha vaj
200 g
kristálycukor
40 g
natúr joghurt
5 db
tojás
A krémhez
20 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília)
2 csipet
fahéj
130 g
mascarpone
100 g
fehércsokoládé
A díszítéshez
5 szem
friss füge
olvasztott fehércsoki
100 g
vaj
 [caption id="attachment_12157290" align="aligncenter" width="1600"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az aszalt fügéket apróra vágjuk és a forró kávéba dobjuk őket. A mogyorót egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd 80 grammot belőle egy aprítógépben lezúzunk, a maradékot pedig durvára vágjuk. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval, sütőporral, sóval, és fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük joghurtot és a tojásokat is. A kávéban áztatott aszalt fügét aprítógépben lezúzzuk és hozzákeverjük a tojásokhoz, végül a mogyorós lisztet is belekeverjük a tésztába. A masszát sütőpapíros formába rakjuk és 175 fokos sütőben, kb. 45 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni majd 3 részre vágjuk. A krémhez a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával  majd belekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét, a fahéjat és az olvasztott fehércsokit. A krémmel megtöltjük a lapokat, újra az eredeti formájára rakjuk össze a sütit és bevonjuk a maradék krémmel. Friss fügével és kevés olvasztott csokival díszítjük.[caption id="attachment_12157293" align="aligncenter" width="1128"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a Fügés, fehércsokikrémes loaf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept