Az aszalt fügéket apróra vágjuk. A mandulát egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd egy aprítógépben lezúzunk. A lisztet elkeverjük a darált mandulával, a sütőporral, a sóval, a kakaóval és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük tejfölt és a tojásokat is. Az aszalt fügéket összekeverjük a vajas masszával, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is.
A masszát sütőpapíros, 22 cm-es formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor kihűlt a tészta, lekapcsoljuk róla a formát.

A krémhez a fehér csokit megolvasztjuk, a mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és az olvasztott fehér csokit. Rákenjük (vagy csillagcsöves habzsákból nyomjuk) a tészta tetejére. Friss, szeletekre vágott fügével, áfonyával, szederrel és a pisztáciával díszítjük.