Fantasztikus desszertek

Fügetorta

Fügetorta
csokis fügetorta, desszertek

Hozzávalók
A piskótához
5 db
aszalt füge
200 g
mandula
100 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
20 g
kakaópor
2 tk
fahéj
1 mk
szerecsendió
200 g
cukor
70 g
tejföl
5 db
tojás
A krémhez
50 g
fehér csoki
500 g
mascarpone
50 g
porcukor
A díszítéshez
2 - 3 db
friss füge
pár szem áfonya és szeder
20 g
pisztácia
200 g
vaj

Elkészítés

Az aszalt fügéket apróra vágjuk. A mandulát egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd egy aprítógépben lezúzunk. A lisztet elkeverjük a darált mandulával, a sütőporral, a sóval, a kakaóval és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük tejfölt és a tojásokat is. Az aszalt fügéket összekeverjük a vajas masszával, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is. 

A masszát sütőpapíros, 22 cm-es formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor kihűlt a tészta, lekapcsoljuk róla a formát. 

A krémhez a fehér csokit megolvasztjuk, a mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és az olvasztott fehér csokit. Rákenjük (vagy csillagcsöves habzsákból nyomjuk) a tészta tetejére. Friss, szeletekre vágott fügével, áfonyával, szederrel és a pisztáciával díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szaftos, fűszeres piskóta, selymes, tejszínes krém és friss gyümölcsök teszik igazán ellenállhatatlanná ezt a tortát. Habár ez most kissé marketingszövegnek hangzott :D, mégsem az, mert minden szava igaz. Kérdezzétek a szerkesztőséget! :)

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
A piskótához
5 db
aszalt füge
200 g
mandula
100 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
20 g
kakaópor
2 tk
fahéj
1 mk
szerecsendió
200 g
cukor
70 g
tejföl
5 db
tojás
A krémhez
50 g
fehér csoki
500 g
mascarpone
50 g
porcukor
A díszítéshez
2 - 3 db
friss füge
pár szem áfonya és szeder
20 g
pisztácia
200 g
vaj

Az aszalt fügéket apróra vágjuk. A mandulát egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd egy aprítógépben lezúzunk. A lisztet elkeverjük a darált mandulával, a sütőporral, a sóval, a kakaóval és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük tejfölt és a tojásokat is. Az aszalt fügéket összekeverjük a vajas masszával, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is. 

A masszát sütőpapíros, 22 cm-es formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor kihűlt a tészta, lekapcsoljuk róla a formát. 

A krémhez a fehér csokit megolvasztjuk, a mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és az olvasztott fehér csokit. Rákenjük (vagy csillagcsöves habzsákból nyomjuk) a tészta tetejére. Friss, szeletekre vágott fügével, áfonyával, szederrel és a pisztáciával díszítjük.

Ha tetszett a Fügetorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept