Egyszerű levesek

Füstöltsajtoskarfiolkrémleves

Füstölt sajtos karfiolkrémleves

Hozzávalók
6 szelet
bacon
10 ml
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
70 g
burgonya
500 g
karfiol
1.6 l
zöldségalaplé
só, bors
100 g
füstölt sajt
2 szál
újhagyma

Elkészítés

A füstölt sajtos karfiolkrémleveshez először a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Egy lábasban olívaolajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Hozzádobjuk a felcikkezett fokhagymagerezdeket is, majd 1-2 perc pirítás után mehet hozzá az apró kockákra vágott burgonya és a rózsáira szedett karfiol. Magas lángon alaposan lepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, ez forrástól számítva kb. 15 perc.

Ha puhára főttek a zöldségek, egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest, majd sózzuk és borsozzuk.

Belereszeljük a füstölt sajtot, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a sajtunk szépen beleolvad a levesbe.

A megsült baconszeletekről papírtörlővel leitatjuk a zsírt, aztán morzsává törjük. Tálalásnál a levest megszórjuk a baconmorzsával és a felkarikázott újhagymával.

  • Elkészítési idő: 40 perc
Füstölt sajtos karfiolkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több krémleves:

Currys kukorica-krémleves

Lilakáposzta-krémleves

www.streetkitchen.hu

Szóval az úgy volt, hogy találkozott a karfiol és a füstölt sajt, és valami olyat alkottak, amiről ódákat lehetne zengeni. A füstölt sajtnak köszönhetően nemcsak nagyon karakteres ízvilágot kap a krémlevesünk, de brutááál krémes is lesz. Ráadásul gluténmentes is, hiszen burgonyával sűrítettem. A tetejére, ha van kedvetek, készíthettek ti is baconmorzsát és mehet rá egy kevés újhagyma is, de higgyétek el, ez a leves már magában is egy csoda lesz…

Hozzávalók

4 adaghoz
6 szelet
bacon
10 ml
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
70 g
burgonya
500 g
karfiol
1.6 l
zöldségalaplé
só, bors
100 g
füstölt sajt
2 szál
újhagyma

A füstölt sajtos karfiolkrémleveshez először a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Egy lábasban olívaolajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Hozzádobjuk a felcikkezett fokhagymagerezdeket is, majd 1-2 perc pirítás után mehet hozzá az apró kockákra vágott burgonya és a rózsáira szedett karfiol. Magas lángon alaposan lepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, ez forrástól számítva kb. 15 perc.

Ha puhára főttek a zöldségek, egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest, majd sózzuk és borsozzuk.

Belereszeljük a füstölt sajtot, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a sajtunk szépen beleolvad a levesbe.

A megsült baconszeletekről papírtörlővel leitatjuk a zsírt, aztán morzsává törjük. Tálalásnál a levest megszórjuk a baconmorzsával és a felkarikázott újhagymával.

  • Elkészítési idő: 40 perc
Füstölt sajtos karfiolkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több krémleves:

Currys kukorica-krémleves

Lilakáposzta-krémleves

Ha tetszett a Füstölt sajtos karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept