Hozzávalók
- ½ fej lila káposzta (1 kg/fej)
- 200 g krumpli
- 5 ek étolaj
- só, bors
- 3 szelet toastkenyér
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek mustár
- 3 db babérlevél
- 2 ek fehérborecet
Hozzávalók
- ½ fej lila káposzta (1 kg/fej)
- 200 g krumpli
- 5 ek étolaj
- só, bors
- 3 szelet toastkenyér
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek mustár
- 3 db babérlevél
- 2 ek fehérborecet
A lilakáposzta-krémleves elkészítése nem bonyolult, először a lila káposzta torzsáját kivágjuk és 6-7 cm-es darabokra vágjuk, a krumplit megtisztítjuk és 3-4 cm-es kockákra vágjuk. Tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal. A kenyeret kis kockákra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal és a zöldségekkel együtt berakjuk a 200 fokos sütőbe. A zöldségeket 25 percig, a krutont 15 percig sütjük.
Egy lábasban a maradék olajon közepes lángon megkaramellizáljuk a hagymát, a fokhagymát, rárakjuk az elősütött zöldségeket és felöntjük az alaplével. Belerakjuk a köményt, a mustárt és a babérleveleket is, és 15-20 perc alatt megfőzzük. Az utolsó pár percben hozzáöntjük az ecetet is, kivesszük a babérlevelet és leturmixoljuk. A krutonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett ez a leves, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!