Húsételek

Füstöltsajtostarja

Füstölt sajtos tarja
Füstölt sajtos tarja

Hozzávalók
800 g
szeletelt tarja
bors
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
mustár
100 ml
víz
300 g
füstölt sajt

Elkészítés
  1. A tarjaszeleteket kicsit megklopfoljuk, de nem verjük szét. Sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, nagy lángon előpirítjuk az olajon.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát felszeleteljük és egy tepsibe fektetjük. A tarjaszeleteket rápakoljuk a hagymaágyra, megkenjük mustárral, és öntünk alá 100 ml vizet.

  3. Lefedjük alufóliával, és berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, megszórjuk a húst a reszelt sajttal, és visszatesszük grillfokozaton 15 percre a 200 fokos sütőbe. 

www.streetkitchen.hu

Szaftos hús, olvadt sajt, mustár, vöröshagyma, fokhagyma. Szerintem ezekből csak jó sülhet ki. Ezt nem is bizonyítja semmi jobban, mint hogy az ebédlőasztalon 10 perc alatt ürült ki a tepsi.

Ez a füstölt sajtos tarja a vasárnapi húsimádók álma: szaftos, illatos, és annyira otthonos, hogy az egész ház tele lesz finom illatokkal. A mustáros-pirult hagymás alap már önmagában is elég lenne, de amikor ráolvad a füstölt sajt a puha hús tetejére… na ott születik meg az ebéd utáni csend. Ráadásul nem is bonyolult – egy kis előpirítás, egy kis sütés, aztán csak kanalazni kell a szaftot a hús alól.

Hozzávalók

4 főre
800 g
szeletelt tarja
bors
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
mustár
100 ml
víz
300 g
füstölt sajt

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket kicsit megklopfoljuk, de nem verjük szét. Sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, nagy lángon előpirítjuk az olajon.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát felszeleteljük és egy tepsibe fektetjük. A tarjaszeleteket rápakoljuk a hagymaágyra, megkenjük mustárral, és öntünk alá 100 ml vizet.

  3. Lefedjük alufóliával, és berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, megszórjuk a húst a reszelt sajttal, és visszatesszük grillfokozaton 15 percre a 200 fokos sütőbe. 

Füstölt sajtos tarja
Füstölt sajtos tarja (Fotó: Street Kitchen)

Persze a recept neve az, hogy füstölt sajtos tarja, de ha neked másféle sajt figyel épp a hűtőben, azzal is tökéletesen működni fog. 

A fűszerekkel pedig kísérletezz bátran, ez egy alaprecept sóval, borssal és mustárral, de a tarjának nagyon jól állnak a zöldfűszerek, vagy egy kis csípős is.

Pro tipp: ha víz helyett sört öntesz alá, még ízletesebb lesz a végeredmény, csak vigyázz, hogy a maradék 400 ml ne menjen kárba. ;)  

Ha még kipróbálnál pár tarjás kaját a füstölt sajtos tarja mellett, akkor van néhány szuper receptünk hozzá:

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Lecsós tarja rizzsel

Rántott tarja sütőben sütve

Ha tetszett a Füstölt sajtos tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept