Street Kitchen

Fűszeresgombaleves

Fűszeres gombaleves

Hozzávalók
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
2 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
0.25 db
zellergumó
(600 g/db)
só, bors
400 g
csiperkegomba
1 tk
chilipor
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
szerecsendió
1 tk
csípős paszta
60 g
sűrített paradicsom
2 l
zöldségalaplé
200 g
tejföl
1 db
citrom leve

Elkészítés

A fűszeres gombaleves elkészítéséhez a vöröshagymát finomra aprítjuk és a zúzott fokhagymával együtt egy lábasban elkezdjük pirítani a forró olajon. Hozzádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott répát, fehérrépát és zellert, majd alaposan elkeverjük és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a felcikkezett csiperkegombát is. Mehetnek bele a fűszerek, a csípős paszta és a sűrített paradicsom is, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon 20-25 percig főzzük.

Kiszedünk két merőkanálnyit a levéből, hozzáadjuk a tejfölt és a citrom levét, elkeverjük, majd visszacsorgatjuk a leveshez. 4-5 perc alatt összerottyantjuk, és kész is!

Fűszeres gombaleves tányérban
Fűszeres gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A fűszeres gombaleves után van még egy, s más a tarsolyukban, ha laktató levesre fáj a fogad! A hűvösebb tavaszi napokon még nagyon jól tud esni egy-egy cuccos, melengető leves, ezekből gyűjtöttünk össze most nektek még hármat!

Krumplileves sült baconnel

Tejfölös vargányaleves

Kínai gombaleves

www.streetkitchen.hu

A gombalevesnél kevés levest szeretek jobban. Pláne, ha még jó fűszeres is! Készítsd el te is ezt a pikáns ízbombát, nem fogod megbánni.

Hozzávalók

4 főre
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
2 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
0.25 db
zellergumó
(600 g/db)
só, bors
400 g
csiperkegomba
1 tk
chilipor
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
szerecsendió
1 tk
csípős paszta
60 g
sűrített paradicsom
2 l
zöldségalaplé
200 g
tejföl
1 db
citrom leve

A fűszeres gombaleves elkészítéséhez a vöröshagymát finomra aprítjuk és a zúzott fokhagymával együtt egy lábasban elkezdjük pirítani a forró olajon. Hozzádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott répát, fehérrépát és zellert, majd alaposan elkeverjük és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a felcikkezett csiperkegombát is. Mehetnek bele a fűszerek, a csípős paszta és a sűrített paradicsom is, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon 20-25 percig főzzük.

Kiszedünk két merőkanálnyit a levéből, hozzáadjuk a tejfölt és a citrom levét, elkeverjük, majd visszacsorgatjuk a leveshez. 4-5 perc alatt összerottyantjuk, és kész is!

Fűszeres gombaleves tányérban
Fűszeres gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A fűszeres gombaleves után van még egy, s más a tarsolyukban, ha laktató levesre fáj a fogad! A hűvösebb tavaszi napokon még nagyon jól tud esni egy-egy cuccos, melengető leves, ezekből gyűjtöttünk össze most nektek még hármat!

Krumplileves sült baconnel

Tejfölös vargányaleves

Kínai gombaleves

Ha tetszett a Fűszeres gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept