Tészták

Genovainokedli

Genovai nokedli

Hozzávalók
250 - 300 g
krumpli
300 g
fagyasztott zöldbab
3 ek
zöld pesztó
A nokedlihez
150 g
liszt
150 ml
víz
2 db
tojás

Elkészítés

A nokedli hozzávalóit nagyjából összekeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd ha feljött a víz felszínére, 2 perc főzés után leszűrjük. 

Genovai nokedli

Egy nagy lábasban felrakjuk főni a krumplit. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a fagyasztott babot, felforraljuk, majd további 6-7 percig főzzük, és leszűrjük. A nokedlit összeforgatjuk a zöldségekkel és a pesztóval, és kész is.

www.streetkitchen.hu

Adott a genovai pesztós tészta, ami nem áll másból, mint friss bazsalikompesztóból, zöldbabból, krumpliból és tésztából. A feltankolt lisztmennyiségekre való tekintettel ez utóbbi szerepét most egy klasszikus nokedli tölti be, a végeredmény pedig még jobb is lett, mint az eredeti.

Hozzávalók

2 főre
250 - 300 g
krumpli
300 g
fagyasztott zöldbab
3 ek
zöld pesztó
A nokedlihez
150 g
liszt
150 ml
víz
2 db
tojás

A nokedli hozzávalóit nagyjából összekeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd ha feljött a víz felszínére, 2 perc főzés után leszűrjük. 

Genovai nokedli

Egy nagy lábasban felrakjuk főni a krumplit. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a fagyasztott babot, felforraljuk, majd további 6-7 percig főzzük, és leszűrjük. A nokedlit összeforgatjuk a zöldségekkel és a pesztóval, és kész is.

Ha tetszett a Genovai nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept