Ünnepi finomságok

GesztenyéskosárkaNUTELLA®-val

Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val

Hozzávalók
A tetejére
A tésztához
300 g
liszt
90 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
0.5 tk
sütőpor
1 csipet
200 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
3 - 4 ek
víz
20 g
tört török mogyoró
20 g
tört pisztácia
olaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez
200 g
natúr gesztenyemassza
60 g
cukormentes meggylekvár
1 csomag
vaníliás cukor
1 - 2 tk
rumaroma
1 db
narancs
1 db
tojásfehérje
1 csipet
30 g
cukor
180 g
30 g
tört török mogyoró

Elkészítés

A gesztenyés kosárka tésztájához összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat egy reszelővel, néha a lisztbe forgatva, a lisztbe reszeljük, majd az egészet kicsit összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját és a vizet, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, és lefóliázva a hűtőbe tesszük 30 percre.

A töltelékhez a gesztenyemasszát összedolgozzuk a meggylekvárral, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a narancs lereszelt héjával és a feléből kifacsart levével. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habot verünk belőle, amit összekeverünk a gesztenyés masszával.

A tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd megszórjuk vegyesen az aprított magvakkal, amiket kissé beledolgozunk a sodrófa segítségével. 10 cm-es körkiszúróval kiadagoljuk a tésztát, majd a köröket egy kiolajozott, 12 db-os muffinsütő formába tesszük, a magvas oldallal kifelé.

A kosárkákat egy kanállal háromnegyedig töltjük a töltelékkel, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre. A kész kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni, majd a tetejüket megkenjük a NUTELLA®-val, és megszórjuk durvára tört török mogyoróval.

Tipp: A kimaradt tésztából egyszerű kis kekszeket lehet sütni 15 perc alatt, ugyanazon a hőmérsékleten.

Elkészítési idő: kb. 120 perc + hűtés

gesztenyés kosárka
Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val

Még több gesztenyés finomság:

Narancsos gesztenyebonbon

Gesztenyés sült sajttorta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell sütisütő világbajnoknak lenned ahhoz, hogy ezt a klasszikus ünnepi finomságot összepattintsd. Gesztenyés krém, omlós tésztakosarak és NUTELLA® a tetejére, szerintem elég frankó lett.

Hozzávalók

12 darabhoz
A tetejére
A tésztához
300 g
liszt
90 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
0.5 tk
sütőpor
1 csipet
200 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
3 - 4 ek
víz
20 g
tört török mogyoró
20 g
tört pisztácia
olaj a forma kikenéséhez
A töltelékhez
200 g
natúr gesztenyemassza
60 g
cukormentes meggylekvár
1 csomag
vaníliás cukor
1 - 2 tk
rumaroma
1 db
narancs
1 db
tojásfehérje
1 csipet
30 g
cukor
180 g
30 g
tört török mogyoró

A gesztenyés kosárka tésztájához összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat egy reszelővel, néha a lisztbe forgatva, a lisztbe reszeljük, majd az egészet kicsit összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját és a vizet, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, és lefóliázva a hűtőbe tesszük 30 percre.

A töltelékhez a gesztenyemasszát összedolgozzuk a meggylekvárral, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a narancs lereszelt héjával és a feléből kifacsart levével. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habot verünk belőle, amit összekeverünk a gesztenyés masszával.

A tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd megszórjuk vegyesen az aprított magvakkal, amiket kissé beledolgozunk a sodrófa segítségével. 10 cm-es körkiszúróval kiadagoljuk a tésztát, majd a köröket egy kiolajozott, 12 db-os muffinsütő formába tesszük, a magvas oldallal kifelé.

A kosárkákat egy kanállal háromnegyedig töltjük a töltelékkel, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre. A kész kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni, majd a tetejüket megkenjük a NUTELLA®-val, és megszórjuk durvára tört török mogyoróval.

Tipp: A kimaradt tésztából egyszerű kis kekszeket lehet sütni 15 perc alatt, ugyanazon a hőmérsékleten.

Elkészítési idő: kb. 120 perc + hűtés

gesztenyés kosárka
Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val

Még több gesztenyés finomság:

Narancsos gesztenyebonbon

Gesztenyés sült sajttorta

Ha tetszett a Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept