Fantasztikus desszertek

Gesztenyéssajttorta

Gesztenyés sajttorta

Hozzávalók
Az alaphoz
300 g
zabkeksz
100 g
vaj
A gesztenyés réteghez
5 g
zselatin
300 g
mascarpone
250 g
gesztenyemassza
3 ek
porcukor
20 ml
sütőrum
A rétegezéshez
100 ml
eszpresszó
1 ek
porcukor
6 db
babapiskóta
kakaópor
A díszítéshez
pár szem keksz
fehér csoki
200 ml
tejszín

Elkészítés

Az alaphoz egy aprítógépben alaposan lezúzzuk a zabkekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, összedolgozzuk, belesimítjuk egy sütőpapíros tortaforma aljába, és hűtőbe dobjuk. 

A zselatint elkeverjük kb. 30 ml vízben, és félrerakjuk. A mascarponét kihabosítjuk, a tejszínt pedig habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük először a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumot és a mikróban pár másodperc alatt felolvasztott vizes zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. 

A rétegezéshez a kávét elkeverjük a porcukorral. A kekszes alapra simítjuk a gesztenyés massza felét, rakunk rá egy réteg, kávéba áztatott babapiskótát, majd befedjük a gesztenyés massza másik felével. Egyenesre simítjuk a torta felületét, és 4-5 órára bedobjuk a hűtőbe dermedni. Mikor megdermedt, lekapcsoljuk a forma szélét, megszórjuk kakaóporral a süti tetejét, és ha szeretnénk, pár kisebb keksszel és olvasztott fehér csokival díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ropogósabb kekszréteg alul, felül egy gesztenyés, enyhén rumos krém, ami között megbújik pár kávés babapiskóta. Őrülten jó, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

1 20-22 cm átmérőjű tortaformához
Az alaphoz
300 g
zabkeksz
100 g
vaj
A gesztenyés réteghez
5 g
zselatin
300 g
mascarpone
250 g
gesztenyemassza
3 ek
porcukor
20 ml
sütőrum
A rétegezéshez
100 ml
eszpresszó
1 ek
porcukor
6 db
babapiskóta
kakaópor
A díszítéshez
pár szem keksz
fehér csoki
200 ml
tejszín

Az alaphoz egy aprítógépben alaposan lezúzzuk a zabkekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, összedolgozzuk, belesimítjuk egy sütőpapíros tortaforma aljába, és hűtőbe dobjuk. 

A zselatint elkeverjük kb. 30 ml vízben, és félrerakjuk. A mascarponét kihabosítjuk, a tejszínt pedig habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük először a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumot és a mikróban pár másodperc alatt felolvasztott vizes zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. 

A rétegezéshez a kávét elkeverjük a porcukorral. A kekszes alapra simítjuk a gesztenyés massza felét, rakunk rá egy réteg, kávéba áztatott babapiskótát, majd befedjük a gesztenyés massza másik felével. Egyenesre simítjuk a torta felületét, és 4-5 órára bedobjuk a hűtőbe dermedni. Mikor megdermedt, lekapcsoljuk a forma szélét, megszórjuk kakaóporral a süti tetejét, és ha szeretnénk, pár kisebb keksszel és olvasztott fehér csokival díszítjük.

Ha tetszett a Gesztenyés sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept