Fantasztikus desszertek

Gesztenyéstiramisu

Gesztenyés tiramisu

Hozzávalók
100 ml
tejszín
230 ml
tejszín
55 g
vaj
A piskótához
70 ml
tej
0.5 rúd
vanília kikapart magjai
80 g
liszt
4 db
tojás
65 g
cukor
A kávés sziruphoz
1 ek
instant kávé
1 ek
rum
120 g
étcsokoládé
A gesztenyés krémhez
170 g
sűrített tej
6 db
tojássárgája
250 g
gesztenyemassza
A tetejére
kakaópor

Elkészítés

A piskótához a tejet felforraljuk a vaníliával és a vajjal. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejes elegyet, és alaposan összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéből és cukorból habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Egy sütőpapíros tepsin vékonyan elkenjük, és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, olyan méretűre és formájúra szúrjuk, amilyen pohárban vagy tálban szeretnénk összeállítani a sütit.

A kávés sziruphoz a tejszínt és a kávét felforraljuk a rummal, majd hozzáadjuk a csokoládét, és addig keverjük, míg felolvad.

A krémhez a sűrített tejet és 30 ml tejszínt közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg szép arany színt kap, de vigyázni kell, nehogy leégjen. A tojássárgájákat kihabosítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét és a karamellizált sűrített tejet, és jól elkeverjük. 200 ml tejszínt kemény habbá verünk, és hozzáforgatjuk a krémhez.

Kiválasztunk egy üvegtálat vagy négy poharat, és a következőképpen rétegezzük: alulra piskóta, rá a kávés szirup, majd a gesztenyés krém. A tetejét meghintjük kakaóporral.

Gesztenyés tiramisu
Gesztenyés tiramisu (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Így készül a legfinomabb tiramisu

Tejberizs tiramisu

www.streetkitchen.hu

A tiramisu nagyon finom, de ez az újragondolt verzió mellett tuti, hogy nem fogtok tudni elmenni! A házi piskótával és kávés sziruppal garantáltan nem fog elázni a tésztátok, a gesztenye pedig kb. minden krémhez jól megy, szóval az lesz a legjobb, ha mindjárt dupla adaggal indítotok, és akivel csak tudjátok, megosztjátok ezt a klassz desszertet!

Hozzávalók

4 főre
100 ml
tejszín
230 ml
tejszín
55 g
vaj
A piskótához
70 ml
tej
0.5 rúd
vanília kikapart magjai
80 g
liszt
4 db
tojás
65 g
cukor
A kávés sziruphoz
1 ek
instant kávé
1 ek
rum
120 g
étcsokoládé
A gesztenyés krémhez
170 g
sűrített tej
6 db
tojássárgája
250 g
gesztenyemassza
A tetejére
kakaópor

A piskótához a tejet felforraljuk a vaníliával és a vajjal. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejes elegyet, és alaposan összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéből és cukorból habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Egy sütőpapíros tepsin vékonyan elkenjük, és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, olyan méretűre és formájúra szúrjuk, amilyen pohárban vagy tálban szeretnénk összeállítani a sütit.

A kávés sziruphoz a tejszínt és a kávét felforraljuk a rummal, majd hozzáadjuk a csokoládét, és addig keverjük, míg felolvad.

A krémhez a sűrített tejet és 30 ml tejszínt közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg szép arany színt kap, de vigyázni kell, nehogy leégjen. A tojássárgájákat kihabosítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét és a karamellizált sűrített tejet, és jól elkeverjük. 200 ml tejszínt kemény habbá verünk, és hozzáforgatjuk a krémhez.

Kiválasztunk egy üvegtálat vagy négy poharat, és a következőképpen rétegezzük: alulra piskóta, rá a kávés szirup, majd a gesztenyés krém. A tetejét meghintjük kakaóporral.

Gesztenyés tiramisu
Gesztenyés tiramisu (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Így készül a legfinomabb tiramisu

Tejberizs tiramisu

Ha tetszett a Gesztenyés tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept