A gluténmentes banánkenyér elkészítéséhez a banánokat összetörjük egy villával, majd hozzákeverjük a rizslisztet, a cukrot és tojásokat, amíg egy krémes tésztát kapunk. Ezután mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a vaníliaaroma és a citrom reszelt héja, ezekkel szintén alaposan elkeverjük.
A magvakat durvára aprítjuk, a háromnegyed részüket belekeverjük a masszába, hozzáadjuk a kétféle csokipasztillát is, és alaposan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk a felolvasztott vajat, keverünk rajta még egyet, és a sütőpapírral bélelt formába töltjük.
A tetejére mehet a hosszában félbevágott banán és a maradék aprított mag. 170 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, de a vége felé már érdemes ellenőrizni egy hurkapálcával, hogy átsült-e a tészta. Ha nem ragad rá a pálcikára a tészta, mikor kihúzzuk, akkor elkészült a banánkenyér.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 50-55 perc