Gluténmentes receptek

Gluténmentesbanánkenyér

Gluténmentes banánkenyér

Hozzávalók
390 g
tisztított banán
200 g
rizsliszt
125 g
kristálycukor
2 db
tojás
5 g
sütőpor
7 g
szódabikarbóna
2 tk
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
50 g
pisztácia
50 g
török mogyoró
50 g
fehércsoki-pasztilla
50 g
étcsokoládé-pasztilla
A tetejére
1 db
banán
100 g
vaj

Elkészítés

A gluténmentes banánkenyér elkészítéséhez a banánokat összetörjük egy villával, majd hozzákeverjük a rizslisztet, a cukrot és tojásokat, amíg egy krémes tésztát kapunk. Ezután mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a vaníliaaroma és a citrom reszelt héja, ezekkel szintén alaposan elkeverjük.

A magvakat durvára aprítjuk, a háromnegyed részüket belekeverjük a masszába, hozzáadjuk a kétféle csokipasztillát is, és alaposan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk a felolvasztott vajat, keverünk rajta még egyet, és a sütőpapírral bélelt formába töltjük. 

A tetejére mehet a hosszában félbevágott banán és a maradék aprított mag. 170 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, de a vége felé már érdemes ellenőrizni egy hurkapálcával, hogy átsült-e a tészta. Ha nem ragad rá a pálcikára a tészta, mikor kihúzzuk, akkor elkészült a banánkenyér.

glutenmentes-banankenyer
Gluténmentes banánkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 50-55 perc

Még több gluténmentes finomság:

Gluténmentes Rákóczi-túrós fánk

Gluténmentes piskótatekercs

www.streetkitchen.hu

Na, ha valamihez fixen nem kell glutén, hogy jó íze és textúrája legyen, akkor az ez a banánkenyér. Annyira nagy sikere volt a bázison, hogy fél óra alatt hűlt helye se volt már. Amúgy tényleg nagyon szaftos, tele van pakolva minden földi jóval és lényegében önmagát elkészíti az édesség.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 25 x 10 cm-es püspökkenyérformához
390 g
tisztított banán
200 g
rizsliszt
125 g
kristálycukor
2 db
tojás
5 g
sütőpor
7 g
szódabikarbóna
2 tk
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
50 g
pisztácia
50 g
török mogyoró
50 g
fehércsoki-pasztilla
50 g
étcsokoládé-pasztilla
A tetejére
1 db
banán
100 g
vaj

A gluténmentes banánkenyér elkészítéséhez a banánokat összetörjük egy villával, majd hozzákeverjük a rizslisztet, a cukrot és tojásokat, amíg egy krémes tésztát kapunk. Ezután mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a vaníliaaroma és a citrom reszelt héja, ezekkel szintén alaposan elkeverjük.

A magvakat durvára aprítjuk, a háromnegyed részüket belekeverjük a masszába, hozzáadjuk a kétféle csokipasztillát is, és alaposan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk a felolvasztott vajat, keverünk rajta még egyet, és a sütőpapírral bélelt formába töltjük. 

A tetejére mehet a hosszában félbevágott banán és a maradék aprított mag. 170 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, de a vége felé már érdemes ellenőrizni egy hurkapálcával, hogy átsült-e a tészta. Ha nem ragad rá a pálcikára a tészta, mikor kihúzzuk, akkor elkészült a banánkenyér.

glutenmentes-banankenyer
Gluténmentes banánkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 50-55 perc

Még több gluténmentes finomság:

Gluténmentes Rákóczi-túrós fánk

Gluténmentes piskótatekercs

Ha tetszett a Gluténmentes banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept