A gluténmentes churros tésztájához a vizet és a vajat felforraljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a barna és a vaníliás cukrot, a sót, majd a rizslisztet is, és folyamatos kevergetés mellett egy sűrű masszát főzünk belőle. Ha felvette a folyadékot a liszt, még 1-2 percig pirítjuk a fánkalapot (egy kicsit oda is tapadhat az edény aljára, de ne égjen meg!), majd átöntjük egy keverőtálba. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egy robotgép segítségével homogén tésztát keverünk belőle. Csillagcsöves habzsákba töltjük és 15 percet pihentetjük.
Csokiöntet:
Közben összerakjuk a csokiöntetet, amihez minden alapanyagot egy kisebb lábosba mérünk és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ahogy minden felolvadt benne, átszűrjük egy kiöntőbe és félretesszük.
Gluténmentes churros sütése:
Bő olajat melegítünk 180 fokosra és a habzsákból kb. 10 cm-es tésztacsíkokat nyomunk a forró olajba, amiknek a végét egy ollóval a legegyszerűbb elvágni. Sokat ne tegyünk bele egyszerre, mert össze tudnak ragadni! 3-4 perc alatt megsütjük őket. Ahogy kivettük az olajból, egy kicsit lecsepegtetjük és egyből meghempergetjük az előzőleg összekevert fahéjas cukorban, hogy szépen rátapadjon mindenhol. Ha kisütöttük az összes churrost, már csak a csokiöntetbe kell tunkolni és átérezni a spanyol hangulatot.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15 perc