Hozzávalók
- 3 db tojás
- 300 g rizsliszt
- 450 ml tej
- 1 csipet só
- 1 tk kristálycukor
- 1 csipet sütőpor
A sütéshez
- 3 ek étolaj
Az összeállításhoz
- 350 g baracklekvár
- 1 ek porcukor
Palacsinta rizslisztből
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 300 g rizsliszt
- 450 ml tej
- 1 csipet só
- 1 tk kristálycukor
- 1 csipet sütőpor
A sütéshez
- 3 ek étolaj
Az összeállításhoz
- 350 g baracklekvár
- 1 ek porcukor
A tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadjuk a rizslisztet, a tejet, a sót, a kristálycukrot és a sütőport, majd egy botmixer segítségével az egészet csomómentesre keverjük. A biztonság kedvéért egy szűrőn is átszűrjük, hogy tuti csomómentes legyen.
Egy palacsintasütőt vékonyan kiolajozunk (nem öntjük bele a teljes megadott mennyiséget, egyszerre maximum 1 teáskanálnyira lesz szükség!), és közepesen erős hőfokon felforrósítjuk. Beleöntünk egy adag tésztát és az egyik oldalt kb. 1, a másik oldalt kb. fél percig sütjük. Értelemszerűen a második oldalt kell kevesebb ideig sütni. A megsült palacsintákat megkenjük a lekvárral, feltekerjük és porcukorral megszórva kínáljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!