Gluténmentes receptek

Gluténmenteszöldségfasírt

Gluténmentes zöldségfasírt

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
szárzeller
0.5 fej
brokkoli
(600 g/fej)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 ek
étolaj
só, bors
1 tk
friss citromlé
1 konzerv
fehérbab
(400 g-os kiszerelés)
3 ek
gluténmentes zabliszt
1 ek
keményítő
20 g
parmezán
1 db
tojás
0.25 db
szerecsendió

Elkészítés

A gluténmentes zöldségfasírt első lépéseként egy késes aprítógépben lezúzzuk apróra a hagymát, a fokhagymát, a szárzellert, a brokkolit (a szárát is) és a répát. Egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon a zöldségmixet, közben sózzuk, borsozzuk. 5-6 perc pirítás után meglocsoljuk a citromlével, majd hagyjuk kihűlni. 

Szintén az aprítógépben lekrémesítjük a babot, a lisztet, a keményítőt, a sót és borsot, a sajtot, a tojást és a reszelt szerecsendiót, és ezzel keverjük össze a lepirított zöldségeket. Lefedve hűtőbe tesszük 30 percre.

Ezután gombócokat adagolunk a masszából, tepsire rakjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

glutenmentes-zoldsegfasirt
Gluténmentes zöldségfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Gluténmentes receptjeink közül ezeket se hagyjátok ki:

Vöröslencse-dahl céklafasírttal

Gluténmentes tepertős pogácsa

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves

www.streetkitchen.hu

Íme egy szuper recept ahhoz, hogy még több zöldséget egyetek! Természetesen ez is lehet maradékmentő, illetve nem csak fasírtként tud funkcionálni, egy szelet hús mellé tökéletes például köretként is.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

12 darabhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
szárzeller
0.5 fej
brokkoli
(600 g/fej)
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 ek
étolaj
só, bors
1 tk
friss citromlé
1 konzerv
fehérbab
(400 g-os kiszerelés)
3 ek
gluténmentes zabliszt
1 ek
keményítő
20 g
parmezán
1 db
tojás
0.25 db
szerecsendió

A gluténmentes zöldségfasírt első lépéseként egy késes aprítógépben lezúzzuk apróra a hagymát, a fokhagymát, a szárzellert, a brokkolit (a szárát is) és a répát. Egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon a zöldségmixet, közben sózzuk, borsozzuk. 5-6 perc pirítás után meglocsoljuk a citromlével, majd hagyjuk kihűlni. 

Szintén az aprítógépben lekrémesítjük a babot, a lisztet, a keményítőt, a sót és borsot, a sajtot, a tojást és a reszelt szerecsendiót, és ezzel keverjük össze a lepirított zöldségeket. Lefedve hűtőbe tesszük 30 percre.

Ezután gombócokat adagolunk a masszából, tepsire rakjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

glutenmentes-zoldsegfasirt
Gluténmentes zöldségfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Gluténmentes receptjeink közül ezeket se hagyjátok ki:

Vöröslencse-dahl céklafasírttal

Gluténmentes tepertős pogácsa

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves

Ha tetszett a Gluténmentes zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept