A gluténmentes zöldségfasírt első lépéseként egy késes aprítógépben lezúzzuk apróra a hagymát, a fokhagymát, a szárzellert, a brokkolit (a szárát is) és a répát. Egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon a zöldségmixet, közben sózzuk, borsozzuk. 5-6 perc pirítás után meglocsoljuk a citromlével, majd hagyjuk kihűlni.
Szintén az aprítógépben lekrémesítjük a babot, a lisztet, a keményítőt, a sót és borsot, a sajtot, a tojást és a reszelt szerecsendiót, és ezzel keverjük össze a lepirított zöldségeket. Lefedve hűtőbe tesszük 30 percre.
Ezután gombócokat adagolunk a masszából, tepsire rakjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

- Elkészítési idő: 50 perc