A gombafasírtos wrap első lépése, hogy a gombát aprítógépben morzsalékossá daráljuk, és egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk. Mikor elpárolgott belőle a nedvesség, hozzákeverjük a darált diót.
Egy keverőtálba borítjuk és jöhet hozzá a főtt rizs, a tojások, a finomra vágott salottahagyma, a fűszerpaprika és a szójaszósz is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a panko morzsát is, és alaposan összegyúrjuk a masszát.
Kis méretű, 40-50 g-os gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Lekenjük olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Közben vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát, nagyon finomra aprítjuk a vöröshagymát, felkarikázzuk a csemegeubit, kikeverjük a ketchup, mustár, majonéz kombóból a szószt, és előkészítjük a tortillalapokat.
A tortillalapokba pakolunk két-két szelet sajtot, beleszórjuk a vékonyra felaprított salátát, majd mehet mindegyik lapba 5 darab fasírt.
Jöhet rá egy adag öntet, a felkarikázott uborka és a finomra vágott vöröshagyma.
Az egészet szorosan feltekerjük és száraz serpenyőben körbepirítjuk.
Gombafasírtoswrap
Fullos vega kaja, amiben a gombafasírt egyértelműen a sztár! Nem is szerettem volna elnyomni más karakteres ízekkel, ezért csak sajt, saláta, vöröshagyma és egy kis szósz kerül mellé.
Hozzávalók
A gombafasírthoz
Az összeállításhoz
Elkészítés
A gombafasírtos wrap első lépése, hogy a gombát aprítógépben morzsalékossá daráljuk, és egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk. Mikor elpárolgott belőle a nedvesség, hozzákeverjük a darált diót.
Egy keverőtálba borítjuk és jöhet hozzá a főtt rizs, a tojások, a finomra vágott salottahagyma, a fűszerpaprika és a szójaszósz is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a panko morzsát is, és alaposan összegyúrjuk a masszát.
Kis méretű, 40-50 g-os gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Lekenjük olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Közben vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát, nagyon finomra aprítjuk a vöröshagymát, felkarikázzuk a csemegeubit, kikeverjük a ketchup, mustár, majonéz kombóból a szószt, és előkészítjük a tortillalapokat.
A tortillalapokba pakolunk két-két szelet sajtot, beleszórjuk a vékonyra felaprított salátát, majd mehet mindegyik lapba 5 darab fasírt.
Jöhet rá egy adag öntet, a felkarikázott uborka és a finomra vágott vöröshagyma.
Az egészet szorosan feltekerjük és száraz serpenyőben körbepirítjuk.

Még több wrap:
Ha tetszett a Gombafasírtos wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!