Vegetáriánus ételek

Gombafasírtoswrap

Gombafasírtos wrap
Gombafasírtos wrap

Hozzávalók
A gombafasírthoz
600 g
barna csiperke
200 g
darált dió
400 g
főtt rizs
2 db
tojás
2 fej
salottahagyma
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
szójaszósz
bors ízlés szerint
200 g
panko morzsa
Az összeállításhoz
100 g
jégsaláta
1 fej
vöröshagyma
(kb. 130 g)
5 db
csemege uborka
2 ek
ketchup
2 ek
dijoni mustár
2 ek
majonéz
6 db
tortillalap
12 szelet
sárga cheddar sajt

Elkészítés
  1. A gombafasírtos wrap első lépése, hogy a gombát aprítógépben morzsalékossá daráljuk, és egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk. Mikor elpárolgott belőle a nedvesség, hozzákeverjük a darált diót.

  2. Egy keverőtálba borítjuk és jöhet hozzá a főtt rizs, a tojások, a finomra vágott salottahagyma, a fűszerpaprika és a szójaszósz is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a panko morzsát is, és alaposan összegyúrjuk a masszát.

  3. Kis méretű, 40-50 g-os gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Lekenjük olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  4. Közben vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát, nagyon finomra aprítjuk a vöröshagymát, felkarikázzuk a csemegeubit, kikeverjük a ketchup, mustár, majonéz kombóból a szószt, és előkészítjük a tortillalapokat.

  5. A tortillalapokba pakolunk két-két szelet sajtot, beleszórjuk a vékonyra felaprított salátát, majd mehet mindegyik lapba 5 darab fasírt.

  6. Jöhet rá egy adag öntet, a felkarikázott uborka és a finomra vágott vöröshagyma.

  7. Az egészet szorosan feltekerjük és száraz serpenyőben körbepirítjuk.

www.streetkitchen.hu

Fullos vega kaja, amiben a gombafasírt egyértelműen a sztár! Nem is szerettem volna elnyomni más karakteres ízekkel, ezért csak sajt, saláta, vöröshagyma és egy kis szósz kerül mellé.

Hozzávalók

6 főre
A gombafasírthoz
600 g
barna csiperke
200 g
darált dió
400 g
főtt rizs
2 db
tojás
2 fej
salottahagyma
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
szójaszósz
bors ízlés szerint
200 g
panko morzsa
Az összeállításhoz
100 g
jégsaláta
1 fej
vöröshagyma
(kb. 130 g)
5 db
csemege uborka
2 ek
ketchup
2 ek
dijoni mustár
2 ek
majonéz
6 db
tortillalap
12 szelet
sárga cheddar sajt

Elkészítés

  1. A gombafasírtos wrap első lépése, hogy a gombát aprítógépben morzsalékossá daráljuk, és egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk. Mikor elpárolgott belőle a nedvesség, hozzákeverjük a darált diót.

  2. Egy keverőtálba borítjuk és jöhet hozzá a főtt rizs, a tojások, a finomra vágott salottahagyma, a fűszerpaprika és a szójaszósz is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a panko morzsát is, és alaposan összegyúrjuk a masszát.

  3. Kis méretű, 40-50 g-os gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Lekenjük olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

  4. Közben vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát, nagyon finomra aprítjuk a vöröshagymát, felkarikázzuk a csemegeubit, kikeverjük a ketchup, mustár, majonéz kombóból a szószt, és előkészítjük a tortillalapokat.

  5. A tortillalapokba pakolunk két-két szelet sajtot, beleszórjuk a vékonyra felaprított salátát, majd mehet mindegyik lapba 5 darab fasírt.

  6. Jöhet rá egy adag öntet, a felkarikázott uborka és a finomra vágott vöröshagyma.

  7. Az egészet szorosan feltekerjük és száraz serpenyőben körbepirítjuk.

Ha tetszett a Gombafasírtos wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept