Street Kitchen

Gombáskorhelyleves

Gombás korhelyleves

Hozzávalók
150 g
füstölt paprikás kolbász
80 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(280 g/szál)
2 tk
kömény
2 tk
fűszerpaprika
2 db
babérlevél
2 ek
paprikakrém
só, bors
2.5 l
alaplé vagy víz
300 g
savanyú káposzta
250 g
burgonya
300 g
csiperkegomba
200 g
tejföl
2 ek
finomliszt
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
4 szelet
kenyér

Elkészítés

A gombás korhelyleves elkészítéséhez a füstölt kolbászt karikákra vágjuk, és egy lábasban, közepes hőfokon lepirítjuk, majd kiszedjük a kolbászt és félrerakjuk. A füstölt szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékon elkezdjük kipirítani a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, valamint a 1,5 cm-es kockákra vágott répát, és kb. 5-6 perc alatt megpirítjuk őket a hagymával. Rádobjuk a köményt, fűszerpaprikát, babérlevelet, paprikakrémet, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. 

A savanyú káposztát átmossuk, a burgonyát is 1,5 cm-es kockákra vágjuk, a gombát cikkekre szeleteljük, ezeket is a leveshez adjuk, és 15-20 percig főzzük. A tejfölből és lisztből habarást készítünk, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, majd az egészet a leveshez öntjük, forralunk rajta egyet és beledobáljuk az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Tányérba szedjük, és még egy kanál tejföllel gazdagítjuk, illetve pár szelet kenyérrel tálaljuk. 

gombas-korhelyleves
Gombás korhelyleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

Még több leves, ha ti is szerettek kanalazni:

Bakonyi betyárleves

Sárgaborsós raguleves

Zsolti-féle tarhonyaleves

www.streetkitchen.hu

Igazi téli, fűszeres, melengető, tartalmas leves. Gombával gazdagítva még szuperebb, csak próbáljátok ki! :)

Hozzávalók

4 - 6 főre
150 g
füstölt paprikás kolbász
80 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(280 g/szál)
2 tk
kömény
2 tk
fűszerpaprika
2 db
babérlevél
2 ek
paprikakrém
só, bors
2.5 l
alaplé vagy víz
300 g
savanyú káposzta
250 g
burgonya
300 g
csiperkegomba
200 g
tejföl
2 ek
finomliszt
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
4 szelet
kenyér

A gombás korhelyleves elkészítéséhez a füstölt kolbászt karikákra vágjuk, és egy lábasban, közepes hőfokon lepirítjuk, majd kiszedjük a kolbászt és félrerakjuk. A füstölt szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékon elkezdjük kipirítani a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, valamint a 1,5 cm-es kockákra vágott répát, és kb. 5-6 perc alatt megpirítjuk őket a hagymával. Rádobjuk a köményt, fűszerpaprikát, babérlevelet, paprikakrémet, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. 

A savanyú káposztát átmossuk, a burgonyát is 1,5 cm-es kockákra vágjuk, a gombát cikkekre szeleteljük, ezeket is a leveshez adjuk, és 15-20 percig főzzük. A tejfölből és lisztből habarást készítünk, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, majd az egészet a leveshez öntjük, forralunk rajta egyet és beledobáljuk az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Tányérba szedjük, és még egy kanál tejföllel gazdagítjuk, illetve pár szelet kenyérrel tálaljuk. 

gombas-korhelyleves
Gombás korhelyleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

Még több leves, ha ti is szerettek kanalazni:

Bakonyi betyárleves

Sárgaborsós raguleves

Zsolti-féle tarhonyaleves

Ha tetszett a Gombás korhelyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept