Lencsés ételek

Gombáslencsefasírt

Gombás lencsefasírt

Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
300 g
konzerv lencse
300 g
csiperkegomba
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
40 g
zsemlemorzsa
1 csokor
petrezselyem
só, bors
1 mk
őrölt kömény
A tálaláshoz
4 adag
krumplipüré

Elkészítés

A lencsét egy konyhai aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Figyeljünk rá, hogy ne krémes állagú legyen a végeredmény, nyugodtan maradjanak a pürében kisebb-nagyobb lencseszemek is. Ezután jöhet a gomba, azt is lezúzzuk. Figyeljünk, hogy ne krémet, hanem egy morzsalékos állagú végeredményt kapjunk. 

Összekeverjük a lencsét és a gombát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a köménnyel ízesítjük. Az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé lelapítunk. A fasírtokat meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő, 170 fokos olajban, oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük őket. Krumplipürével tálaljuk.

gombas-lencsefasirt
Gombás lencsefasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Zöldségfasírtokból aztán nincsen hiány nálunk! A gombás lencsefasírt után ezeket is csekkold!

Cukkinifasírt sütőben

Sárgaborsófasírt

Sütőtökfasírt air fryerben

www.streetkitchen.hu

A gomba jó, a lencse meg pláne. A kettő kombinációjából készülő fasírozott pedig igazi telitalálat. És hidd el, a húsevők is imádni fogják!

Hozzávalók

4 főre
Hozzávalók 4 főre
300 g
konzerv lencse
300 g
csiperkegomba
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
40 g
zsemlemorzsa
1 csokor
petrezselyem
só, bors
1 mk
őrölt kömény
A tálaláshoz
4 adag
krumplipüré

A lencsét egy konyhai aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Figyeljünk rá, hogy ne krémes állagú legyen a végeredmény, nyugodtan maradjanak a pürében kisebb-nagyobb lencseszemek is. Ezután jöhet a gomba, azt is lezúzzuk. Figyeljünk, hogy ne krémet, hanem egy morzsalékos állagú végeredményt kapjunk. 

Összekeverjük a lencsét és a gombát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a köménnyel ízesítjük. Az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé lelapítunk. A fasírtokat meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő, 170 fokos olajban, oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük őket. Krumplipürével tálaljuk.

gombas-lencsefasirt
Gombás lencsefasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Zöldségfasírtokból aztán nincsen hiány nálunk! A gombás lencsefasírt után ezeket is csekkold!

Cukkinifasírt sütőben

Sárgaborsófasírt

Sütőtökfasírt air fryerben

Ha tetszett a Gombás lencsefasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept