Húsételek

Gombás-sajtospulykamell

Gombás-sajtos pulykamell

Hozzávalók
1 db
pulykamellfilé
só, bors
1 ek
liszt
olaj
200 g
csiperkegomba
1 db
paradicsom
1 csomag
mozzarella
100 g
trappista sajt
0.5 csokor
friss petrezselyem
1 tk
vaj

Elkészítés
A húst közepesen vastag szeletekre vágjuk, majd finoman kiklopfoljuk. Mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben kevés olajon  - oldalanként 2-2 perc alatt - elősütjük őket. Kivesszük a húsokat a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőt kitöröljük és a száraz, forró serpenyőben magas hőfokon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott gombát. A végén sózzuk és borsozzuk őket.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és az edény aljára fektetjük az elősütött húsokat, majd mindegyik tetejére halmozunk a gombákból. Ezek tetejére mehet 1-1 szelet paradicsom és  széttépkedett mozzarella, majd az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Irány a 180 fokra előmelegített sütő, nagyjából 20 perc, amíg a sajt szépen megpirul. Ha kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és már ehetjük is. Szerintem a legjobb krumplipürével, de hát ízlések és pofonok.
Ha tetszett a pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Klasszik kombó a pulyka-gomba–sajt, és hát valljuk be, ebben a formában nem is túl bonyolult elkészíteni, viszont igazi megúszós komfort-kaja. Imádom! Jöhet hétköznap, vagy hétvégén, mindig bejön.

Hozzávalók

2 főre
1 db
pulykamellfilé
só, bors
1 ek
liszt
olaj
200 g
csiperkegomba
1 db
paradicsom
1 csomag
mozzarella
100 g
trappista sajt
0.5 csokor
friss petrezselyem
1 tk
vaj
A húst közepesen vastag szeletekre vágjuk, majd finoman kiklopfoljuk. Mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben kevés olajon  - oldalanként 2-2 perc alatt - elősütjük őket. Kivesszük a húsokat a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőt kitöröljük és a száraz, forró serpenyőben magas hőfokon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott gombát. A végén sózzuk és borsozzuk őket.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és az edény aljára fektetjük az elősütött húsokat, majd mindegyik tetejére halmozunk a gombákból. Ezek tetejére mehet 1-1 szelet paradicsom és  széttépkedett mozzarella, majd az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Irány a 180 fokra előmelegített sütő, nagyjából 20 perc, amíg a sajt szépen megpirul. Ha kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és már ehetjük is. Szerintem a legjobb krumplipürével, de hát ízlések és pofonok.
Ha tetszett a pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Gombás-sajtos pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept